• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ’nün Can’ı

Yeniakit Publisher
2016-02-02 06:46:00 - 2016-02-02 07:53:41
FETÖ’nün Can’ı

Can Dündar’ın; paralel devlet yapılanmasının 17 Aralık darbe girişiminden 2 hafta önce ve 25 Aralık darbe girişiminden 1 gün önce Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetine yönelik gerçekleştirilecek eylem ve girişimlerden haberdar olduğu belgelendi.

KENAN KIRAN / İSTANBUL - Paralel devlet yapılanmasının 17 Aralık 2013 ve 25 Aralık 2013 tarihlerinde AK Parti Hükümeti’ne karşı gerçekleştirmek istediği darbe girişimlerinden Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın haberdar olduğu belgelendi. Can Dündar; 17-25 Aralık darbe girişiminden 53 gün önce 25 Ekim 2013 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başladı. Can Dündar’ın; 17 Aralık darbe girişiminden 2 hafta önce ve 25 Aralık darbe girişiminden 1 gün önce Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetine yönelik gerçekleştirilecek eylem ve girişimlerden haberdar olduğu bildirildi.

ANKARA’DA AMPÜLLERİ SÖNDÜRÜR…

Can Dündar’ın, 17 Aralık darbe girişiminden 2 hafta önce 3 Aralık 2013 tarihinde yayımlanan, “Siyasette Nasıl Geldiysen Öyle Gidersin” başlıklı yazısında; “Amerikan rüzgârı bu, belli mi olur; gün gelir esintiyi Pensilvanya’dan yana döndürür, Ankara’da ampülleri söndürür” ifadeleri kullandı.

ERDOĞAN’I HEDEF ALACAK

Can Dündar, 25 Aralık darbe girişiminden 1 gün önce 24 Aralık 2013 tarihinde yayımlanan “Piyonlar Devrildi Sıra Şahlarda” başlıklı yazısında da; “Gülen’in karşı hamlesi, bu kez doğrudan Erdoğan’ı hedef alacak: Başbakan da ailesinin yolsuzluk iddialarıyla vurulacak” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı paralel devlet yapılanması tarafından yürütülen ve dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın haberdar olmadığı soruşturmaların içeriğinden Can Dündar’ın bilgi sahibi olması dikkat çekici bulundu.

DÜNDAR, VERİLEN GÖREVİ YAPTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan 473 sayfalık iddianamede, “Can Dündar, 17 Aralık girişiminden iki hafta kadar önce ve 25 Aralık girişiminden bir gün önce Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetine yönelik gerçekleştirilecek eylem ve girişimlerden haberdardır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bakanları, milletvekilleri, bürokratları, öğretim üyeleri ve işadamlarının telefonlarının dinlendiği, bu kişilerin aile fertleriyle birlikte takip edildiği sözde soruşturmalarla ilgili olarak kendisine FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün verdiği görevi yerine getirmektedir. Can Dündar (…) yazıları ile kamuoyunu FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün amaçları doğrultusunda ve örgütle işbirliği içerisinde yönlendirmeye, 17 ve 25 Aralık girişimlerini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Bu süreçte çektiği ve galası Brüksel’de yapılan “17 Aralık Belgeseli” ile ilgili finansmanın nereden sağlandığı konusundaki MASAK incelemesi ayrıca devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

BİR HAFTA ÖNCEDEN İHANET MANŞETİ!

İddianamede; Can Dündar’ın, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olduktan sonra 7 Haziran 2015 tarihindeki genel seçimlerden bir hafta önce (29 Mayıs 2015) Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götüren MİT TIR’larından silah olduğuna ilişkin fotoğrafları yayınladığına dikkat çekildi.

İddianamede; “29 Mayıs 2015 tarihinde şüpheli Can Dündar imzasıyla yayınlanan, “İşte Erdoğan’ın Yok Dediği Silahlar” başlıklı haberde, 19 Ocak 2014 tarihinde Adana İli Ceyhan İlçesi’nde durdurulan Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait devlet sırrı kapsamında yardım faaliyeti yürüten TIR’lara ait “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken” nitelikteki bilgi ve fotoğrafları, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün nihai amacı olan “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, sahte ihbar ve delillerle teröre yardım eden ülke konumuna sokarak Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını sağlamak” amacına yardım etmek için temin ettiği ve devlet sırrını ifşa maksadıyla yayınladığı anlaşılmıştır” denildi.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23