• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Trump’tan kritik FETÖ hamlesi

Yeniakit Publisher
2016-11-18 09:10:00 - 2018-09-12 13:34:08
Başkan Trump’tan kritik FETÖ hamlesi

Amerika'nın 'yeni başkanı' Donald Trump'ın ulusal güvenlik danışmanlığı görevine kampanya döneminde yakın ekibinde yer alan emekli Korgeneral Michael Flynn'ı getireceği iddia ediliyor. Flynn daha önce ABD'nin Fetullah Gülen'le ilişkisini eleştiren bir yazı yazmıştı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre ABD medyasında yer verilen haberlere göre, Trump'ın 'geçiş süreci' ekibinden bir isim, Trump'ın Korgeneral Flynn'e Beyaz Saray'da ulusal güvenlik danışmanlığı pozisyonu için teklif götürdüğünü belirtti.

Flynn'in teklifi kabul edip etmediği henüz bilinmiyor ancak Trump'ın 'geçiş süreci' ekibine yakın kişilerin, Flynn'in söz konusu görevi en iyi şekilde yapabileceğini dile getirdiği bildirildi.

IRAK VE AFGANİSTAN'DA GÖREV YAPTI

Trump'ın kampanya sürecinde 'güvenlik ve istihbarat başdanışmanı' olarak görev yapan Flynn, daha önce Afganistan ve Irak'ta da bulunmuş 'deneyimli bir asker' olarak biliniyor. Flynn'in görevi kabul etmesi halinde Kongre onayına gerek duyulmayacak olması, emekli korgeneralin göreve başlama sürecini hızlandırabilir. Adı Savunma Bakanlığı için de geçen Flynn'in bu göreve gelebilmesi için emekliliğinin üzerinden 7 yıl geçmesi gerekiyor. Buna göre, 2014 yılında ordudan emekli olan Flynn'in, en az 5 yıl daha beklemesi gerekebilir ancak Kongrenin ilgili maddeyi geçici olarak ötelemesi durumunda Flynn'in bakan olabilmesinin yolu da açılabilir. Halen başkanlık koltuğunda oturan Barack Obama döneminde Flynn, Savunma İstihbarat Ajansı Direktörü olarak görev yaparken 2014 yılında işine son verilmişti.

'GÜLEN ABD'NİN ARKA BAHÇESİNE YERLEŞMİŞ MASKELİ TERÖR KAYNAĞI'
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Emekli Korgeneral Flynn, kısa bir zaman önce Fethullah Gülen'e ilişkin de bir yazı kaleme almıştı. Flynn yazısında, "Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladinine sığınak oluyor. 11 Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?" yorumunu yapmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23