• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Terim'in TFF'ye açtığı davada ilk duruşma

Yeniakit Publisher
2017-12-26 13:52:00 - 2017-12-26 14:09:31
Fatih Terim'in TFF'ye açtığı davada ilk duruşma

Fatih Terim'in TFF'ye açtığı 13 milyonluk davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşma 7 Mart 2018’e ertelendi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, sözleşmesi tek taraflı feshedildiği gerekçesiyle Türkiye Futbol Federesyonu'na (TFF) açtığı 12 milyon 950 bin liralık (3 milyon 500 bin avro) tazminat talepli icra takibine yapılan itirazla ilgili davanın görülmesine başlandı.

İstanbul 17. İş Mahkemesi'ndeki duruşmada, tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada, İstanbul 19. İcra Dairesi'nde takip dosyası olduğu ve bu dosya örneğinin mahkemeye gönderildiği belirtildi. Dosya üzerinden karar verilemeyeceğini kaydedilerek, taraflara sulh olma (uzlaşma) teklifinde bulunulduğu da tutanağa geçirildi.

Beyanı sorulan davacı Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, karşı taraf ile sulh olma ihtimallerinin olmadığını söyledi. Epözdemir, davalının, "davada uyuşmazlık çözüm kurulunun görevli olduğu" yönündeki beyanlarını kabul etmediklerini de belirterek, "Uyuşmazlık çözüm kurulunun görevi, kulüpler ve teknik adamlar arasındaki uyuşmazlıkları çözmek yönündedir. Ayrıca kurul TFF'nin bünyesindedir." dedi.

"SELAHATTİN AYDOĞDU SAVUNMASINI KABUL ETMİYORUZ"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Davalı tarafın cevap dilekçesindeki, "Selahattin Aydoğdu (kebapçı) ile yaşanan olaya atıf yapılarak haklı nedenle sözleşmenin feshedildiğine" ilişkin savunmasını kabul etmediklerini de aktaran Epözdemir, şunları ifade etti:

"Müvekkilin iş sözleşmesi, sözleşmenin 6. maddesi uyarınca, erken fesih hakkı kullanılarak feshedilmiştir. Bu husus müvekkile yazılı fesihle bildirilmiştir. İşveren, fesih sebebi ile bağlıdır, daha sonra sebebin değiştirilmesi mümkün değildir. Davalının 'Selahattin Aydoğdu' savunmasını kabul etmiyoruz."

"FESİH NEDENİ, TERİM'İN 'GENE OLSA GENE YAPARIM' BEYANI"

TFF avukatı Hüseyin Karaahmetoğlu ise davacı tarafla sulh olmak istemediğini ve davanın uyuşmazlık kurulunda çözülmesi gerektiğini söyledi. Avukat Karaahmetoğlu, "Aynı zamanda federasyon yedek üyesi ve Profesyonel Futbol Komitesi üyesi olan davacı Terim, dava dışı Selahattin Aydoğdu'ya yönelik gerçekleştirdiği fiil nedeniyle daha sonra, 'Gene olsa gene yaparım' şeklinde beyanda bulunmuştur. Bu beyan üzerine iş akdinin feshedilmesine karar verilmiştir." dedi.

"TERİM TFF'YE İSTİFA ETTİĞİNİ, TALEBİ OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ"

Avukat Karaahmetoğlu, Terim'in, TFF ile yaptığı görüşmelerde önce "istifa ettiği ve bir alacak talebi olmadığı"nı beyan etmesine rağmen, daha sonra fikir değiştirerek cezai şart talebinde bulunduğunu öne sürerek, bu konuyla ilgili tanık dinlenilmesini talep etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, taraf avukatlarına delillerini sunmaları için süre vererek, duruşmayı 7 Mart'a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Bir süre önce Galatasaray Kulübü Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Fatih Terim'in, Türkiye Futbol Direktörü olarak görev yaptığı dönem, damatları ve iki özel korumasıyla 16 Temmuz'da, Çeşme Alaçatı'daki Yüzevler Kebapçısı'na giderek, mekan sahibi Selahattin Aydoğdu'ya saldırdığı, daha sonra garsonların da karıştığı büyük bir kavga yaşandığı iddia edilmişti.

Bu iddiaların haberlere konu olması ve Terim'in kavgayla ilgili 19 Temmuz'da, "Yine olsa yine yaparım" açıklamaları üzerine harekete geçen TFF, 26 Temmuz'da Terim'in sözleşmesini tek taraflı feshetti.

Terim'in avukatı Rezan Epözdemir de taraflar arasında 15 Kasım 2013'te imzalanan sözleşmenin haksız yere feshedildiği iddiasıyla sözleşmenin 6. maddesinden doğan 3 milyon 500 bin avroluk (12 milyon 950 bin lira) erken fesih tazminatının ödenmesi talebiyle İstanbul 19. İcra Müdürlüğü'ne icra takibi başlattı.

Bu talebe TFF avukatlarınca itiraz edilmesi üzerine avukat Epözdemir, İstanbul 17. İş Mahkemesi'ne "itirazın iptali" davası açtı.

"TERİM FEDAKARLIKTA BULUNDU; KURU SABİTLEDİK"

Epözdemir dava dilekçesinde, "Müvekkilimin yıllık maaşı primler hariç, net 3 milyon 500 bin avro olmasına rağmen, döviz kurlarındaki yükselme sebebiyle müvekkil iyi niyet göstererek fedakarlıkta bulunmuş ve kurun 3,70'e sabitlenmesini kabul etmiştir. An itibarıyla avro kurunun 4,48 lira olduğu göz önüne alındığında müvekkilin yaptığı fedakarlığın boyutları daha iyi anlaşılacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23