• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Erbakan'dan 'Afrin' açıklaması! 40 yıl önce Erbakan'ın hamlesiyle...

Yeniakit Publisher
2018-03-04 20:12:00 - 2018-03-04 20:26:38
Fatih Erbakan'dan 'Afrin' açıklaması! 40 yıl önce Erbakan'ın hamlesiyle...

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nda yerli ve milli silahların kullanılabilmesi 40 sene önce Erbakan hocamızın kurmuş olduğu ASELSAN ve TUSAŞ gibi kuruluşların çalışmaları sayesindedir. Bugün o silahların kullanılmasının ilk adımını atan merhum Erbakan hocamızdır." dedi.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan vefatının 7. yılında, vasiyeti üzerine kurulan Erbakan Vakfınca 19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen "Konuştuğunu Yapan Adam: Prof. Dr. Necmettin Erbakan" başlıklı etkinlikle anıldı.

Mehteran gösterilerinin ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Fatih Erbakan, vefatının 7. yılında anılan merhum Necmettin Erbakan'ın, asrın mücahidi, büyük dava adamı olduğunu belirterek, Erbakan hocanın giydirdiği "milli görüş" gömleğini son nefese kadar çıkarmayacaklarını dile getirdi.

Erbakan'ın pusulasının akıl ve ilim, haritasının ise İslam olduğunu belirten Erbakan, şöyle devam etti:

"40 sene boyunca İslam alemine, milletimize rehberlik etti. İslam aleminin manevi radarı vazifesini yaptı. O, mazlumların ve ezilenlerin umuduydu, o zalimleri ve siyonistleri titreten Erbakan'dı. O mücahit Erbakan'dı. Onun saçındaki her bir ak düşmüş tele baktığınızda Kudüs'ü, Bosna'yı, Keşmir'i, Arakan'ı görmeniz mümkündür. Yolu Peygamberlerin yoluydu. Onun Filistinli bir çocuğun, Çeçenistanlı bir ihtiyarın, Afrikalı bir siyahinin kalbinde yer edinmesini sağlayan Peygamberinin yolunu kendisine yol edinmiş olmasıydı."

Fatih Erbakan, "Erbakan Vakfımız, 'Erbakan'ı ve onun davasını, Erbakanca düşünmeyi tarihe gömeceğiz ve üzerine beton dökeceğiz' diyen anlayışa karşı en güçlü ve tek baş kaldırıdır." ifadesini kullanarak, "Cesaretimiz Erbakan hocamızdan mirastır. Bizler cesur, kararlı, azimli mücahitler olarak diyoruz ki ey hileli düzen kuranlar, ey siyonistler, Erbakan hocamızın davası kıyamet sabahına kadar yaşayacak ama sizin bu zulüm ve sömürü düzeniniz tarihe gömülecek ve üzerine beton değil, kurşun dökülecek." değerlendirmesinde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Necmettin Erbakan'ın 1974'te başlattığı ağır sanayi hamlesine değinen Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nda yerli ve milli silahların kullanılabilmesi 40 sene önce Erbakan hocamızın kurmuş olduğu ASELSAN ve TUSAŞ gibi kuruluşların çalışmaları sayesindedir. Bugün o silahların kullanılmasının ilk adımını atan merhum Erbakan hocamızdır. İşte yeniden büyük Türkiye böyle kurulur, işte konuştuğunu yapan lider böyle olur. Erbakan deyince laf değil, icraat konuşulur."

Erbakan Vakfı'nın milli görüşün şahlanış hareketi olduğunu söyleyen Erbakan, "Ey siyonizm, Erbakan Vakfı kurulduğundan beri 4 yıldır izledikleriniz asıl filmin fragmanlarıydı. İnşallah önümüzdeki dönemde fragmanlar değil, filmin kendisi başlayacak." diye konuştu.

Eski Adalet bakanlarından İsmail Müftüoğlu da milli görüş hareketini anlattı, Necmettin Erbakan'ın söylediğini yapan adam olduğunu söyledi.

Program sonunda, Erbakan konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere plaketleri Fatih Erbakan tarafından verildi.

Programa, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şube Başkanı Abdurrahman Şimşek, Erbakan Vakfı İl Başkanı Ahmet Ziya Akıntürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23