• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'ye dolar saldırısı başladı! 'Faizleri artırın yoksa dolar 6 TL olur'

Yeniakit Publisher
2018-05-23 12:10:00 - 2018-05-23 12:34:09
Türkiye'ye dolar saldırısı başladı! 'Faizleri artırın yoksa dolar 6 TL olur'

Almanya merkezli Commerzbank'ın analisti, Merkez Bankası'nın faiz artırmaması durumunda doların 6 TL'yi bulabileceğini söyledi. Aynı zamanda İngiliz ekonomist Lee Hardman da faizlerin artırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Hardman itiraf gibi açıklamada bulunarak, Erdoğan'ın politikalarını değiştirmesi gerektiğini ifade etti.

 YENİAKİT.COM.TR  Türkiye'yi ekonomik krize sürüklemek isteyen faiz lobisi büyük saldırıya başladı. Türkiye hakkında yorum yapan analistler, dolardaki yükselişin sebebinin faizlerin artırılmaması olduğunu söyleyerek Türkiye'ye baskı yapıyor. 

"FAİZ ARTIRMAZSA 6 TL OLUR"

Almanya'nın en büyük ikinci bankası olan Commerzbank'ın bir analisti, Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında salı günü geldiği rekor düşük seviyelerin ardından bir rapor yayınladı. Bloomberg HT'nin rapordan aktardığına göre, Analist raporda, liradaki düşüşe rağmen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)'nin "yaşam belirtisi göstermediğini" savundu.

Analiste göre Merkez Bankası, 7 Haziran'daki PPK toplantısına kadar faiz artırmazsa dolar 6 liraya kadar yükselebilir.

İNGİLİZ EKONOMİST DE FAİZİ İŞARET ETTİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Londra'dan Bloomberg canlı yayınına konuk olan İngiliz ekonomist Lee Hardman da Merkez Bankası'nın faizleri artırması gerektiğini söyledi.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA: ERDOĞAN POLİTİKALARINI DEĞİŞTİRSİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerini de hedef alan Hardman, hükümetin politikalarını yeniden ele alması gerektiğini belirtti. Bu durum ekonomik saldırının Erdoğan karşıtlığından dolayı başlatıldığı yönünde yorumlandı. 

TÜRKİYE'YE AÇIK SALDIRI VAR

Türkiye'nin 24 Haziran seçimlerinde, gelecek yüzyılını beliryeceği büyük seçimden önce Türkiye'ye ekonomik saldırı başladı. Bunun en büyük göstergelerinden biriyse, Erdoğan'ın faiz açıklamalarından sonra dolarda hareketlilik yaşanması ve uluslararası kuruluşların her zaman faiz vurgusu yapması olarak yorumlandı. 

S&P DE TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ: FAİZLERİ ARTIRIN YOKSA NOT KIRILIR

Döviz kurlarında yaşanan yükselişle ilgili açıklama yapan bir Standard & Poor's yetkilisi, Merkez Bankası'nın hamlesinin önemli olacağını söyleyerek faizleri artırmasını istedi. S&P'deki kredi notlarından sorumlu en üst düzey analistlerden biri olan Frank Gill'e piyasa üzerindeki baskı azalmazsa S&P'nin Türkiye'nin durağan olan görünümünü tekrar gözden geçirip geçirmeyeceği sorulduğunda "imkan dahilinde" dedi.

DOLAR 10 DAKİKADA 7 KURUŞ ARTTI

Saat 11:00 civarında 4,85 TL'yi gören dolar, yaklaşık 10 dakika sonra 7 kuruş artarak 4,92 seviyesine yükseldi.

yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23