• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Esir takası başladı

Yeniakit Publisher
2018-03-23 19:49:00 - 2018-03-23 19:50:24
Esir takası başladı

Ahraruş Şam’ın, rejim güçleri tarafından tutulan beş üyesine karşılık on üç Suriye rejim ordusu askerini teslim ettiği belirtildi.

Suriye’de Doğu Guta’da bulunan silahlı grupların, Harasta kasabasını boşaltmaları konusunda Şam rejimiyle anlaşmaya vardığı bildirildi.

Doğu Guta’daki en etkin silahlı gruplardan Ahraruş Şam’ın sözcüsü Munzer Faris’in yaptığı açıklamaya göre, Harasta’daki militanlar silahlarıyla ve kentten ayrılmak isteyen sivillerle birlikte bölgeyi boşaltacak ve Suriye’nin kuzeyine çekilecek.

Bu, bir aydan uzun süredir Suriye ordusunun yoğun operasyon sürdürdüğü Doğu Guta’da Muhalif grupların tahliyesi konusunda varılan ilk anlaşma.

Suriye rejiminin Doğu Guta’daki Sakba kasabasında sivilleri gözaltına alarak tutukladığı bildirildi.

Bölge kaynakları, Esad rejiminin Sakba’ya girdiği ilk saatlerde sivillere karşı iyi muamelede bulunmak adına akrabalarıyla görüşme imkanı tanıdılar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ama sonra gerçek yüzlerini ortaya çıkardılar ve gençleri gözaltına almaya başladılar.

Kaynak, Suriye rejiminin gençlere işkence yaptığını ve sorgulamak için bilinmeyen bir yere götürdüğünü ve daha sonra geri göndereceklerini açıkladılar.

Görgü Tanıkları 3 gün boyunca ve şimdiye kadar kimsenin geri dönmediğini neler olacağını bilmediklerini ve yargısız infazların başladığından endişe ettiklerini açıkladılar.

Muhaliflerle süren şiddetli çatışmaların ardından Suriye rejim güçleri ve Rus destekçileri Doğu Guta’nın orta kesimindeki Sakba ve Kafrbatna şehirlerini ele geçirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23