• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Esed rejiminden Münbiç'e giren Türk askeri için ilk yorum

Yeniakit Publisher
2018-06-19 15:51:00 - 2018-06-19 15:52:40
Esed rejiminden Münbiç'e giren Türk askeri için ilk yorum

Suriye'de Esed rejimine bağlı Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türk askerinin terör örgütü YPG işgalindeki Münbiç'te olmasına karşı çıktıklarını açıkladı.

Katil Esed rejimi, terör örgütü YPG işgalindeki Münbiç kenti civarındaki Türk ve ABD güçlerinin varlığını kabul etmediğini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, dün, Münbiç yol haritası doğrultusunda Fırat Kalkanı askeri harekatında hakimiyet kurulan alan ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca bağımsız devriye faaliyetlerine başlandığını açıklamıştı.

SANA haber ajansında yer alan haberde Esed rejimine bağlı Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya yer verilerek, "Suriye, devam eden Türk ve Amerikan saldırganlığı bağlamında Türk ve Amerikan kuvvetlerinin Münbiç civarına girmesini şiddetle kınadığını ve kesin olarak reddettiğini ifade etmektedir" dedi.

Açıklamada, Suriye ordusunun "tüm Suriye topraklarını özgürleştirmeye" kararlı olduğu da belirtildi.

TÜRK ASKERİ MÜNBİÇ'TE!
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Suriye Dışişleri yetkilileri, Suriye ordusunun ülkenin tüm topraklarını kurtarmaya kararlı olduğu ifadelerini de kullandı.

ABD'DEN MÜNBİÇ'LE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA!

Türk askeri ABD ile uzlaşma çerçevesinde Münbiç'e girmiş, Pentagon'dan yapılan açıklamada "Kısa süre önce ABD ile Türkiye arasında kararlaştırılan yol haritasının ilk uygulaması olarak TSK birlikleri ve ABD koalisyon güçleri, koordineli ancak ayrı şekilde devriye geziyor." açıklaması gelmişti. Açıklamada, iki tarafın da sahadaki koşullar çerçevesinde, işbirliğini arttırma kararlılığı ile karma devriyeler için planlamaları sürdürdüğü ifade edilmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23