• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Esed rejimi terör örgütü YPG'nin kontrolündeki Kobani'ye girdi

Yeniakit Publisher
2019-10-16 22:33:00 - 2019-10-16 23:28:28
Esed rejimi terör örgütü YPG'nin kontrolündeki Kobani'ye girdi

Esed rejimine bağlı Suriye ordusu, terör örgütü YPG ile yapılan anlaşma çerçevesinde bu akşam saatlerinde büyük bir stratejik öneme sahip Kobani kentine girdi. Türkiye sınırında yer alan ve 5 yıl önce DEAŞ'tan alınan Kobani daha sonra terör örgütü YPG'nin kontrolüne geçmişti.

Suriye ordusuna bağlı birlikler, bu akşam saatlerinde Kobani kentine giriş yaptı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem evi de büyük bir konvoyla, Rus askerleri eşliğinde kente giren birliklerin havadan da korunduğunu bildirdi.

Kente askeri takviye yapılacak

Suriye ordusu askerleri, Kobani kentinin batı, doğu ve güneyinde konuşlandılar. Yarın da kente takviye güçlerin geleceği kaydedildi. Öte yandan Suriye ordusunun ABD'nin çekildiği başka yerlere de girmesi bekleniyor.

Türkiye sınırında yer alan ve 5 yıl önce DEAŞ'tan alınan Kobani, büyük bir stratejik öneme sahip.

Ne olmuştu?

Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nda Amerikan yönetiminin Suriye'nin kuzeyinden tamamen çekilme kararı almasının ardından, Esad'ın kontrolündeki Suriye ordusunun Münbiç ve Kobani'ye gireceği belirtilmişti.

Münbiç ve Kobani neden önemli?

Fırat'ın batı kıyısında ve Türkiye ile ÖSO'nun (yeni adıyla Suriye Milli Ordusu) kontrol ettiği Cerablus'un hemen güneyinde bulunan Münbiç, uzun süredir ABD ile Türkiye arasında anlaşmazlık konusuydu. ABD askerleri kent merkezinde Münbiç Askeri Konseyi'yle, kent kırsalında da TSK ile ortak devriye geziyordu. Türkiye ABD'den kontrolün TSK'ye bırakılmasını uzun zamandır talep ediyor ve Münbiç Yol Haritası adı verilen sürecin uygulanmadığını belirtiyordu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kahraman

Rusya ile abd Türkiye'ye oyun oynuyor diye düşünüyorum

Ferit

Iyi fikir anladigim kadariyla kiritik noktalardaki gecis guzergahlari bizim.Bu bizim isimize gelir. Hersey senin kontrolunde olur. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23