• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erzurum’da Hatipoğlu coşkusu

Yeniakit Publisher
2019-05-14 19:14:52 -
Erzurum’da Hatipoğlu coşkusu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin “Erzurum’da Ramazan” etkinlikleri büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin “Erzurum’da Ramazan” etkinlikleri büyük ilgi görmeye devam ediyor. Birbirinden farklı konuklarla Yakutiye Medresesi’ne her gün ayrı bir renk katan etkinlikler kapsamında dün de Said Hatipoğlu coşkusu yaşandı.

Tanınmış ilahiyatçılardan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun oğlu olan Said Hatipoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan etkinliklerine katılmak için geldiği Erzurum’da Ramazan ayının önemini ve Peygamber sevgisini anlattı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar, AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Deniz Çelik, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ve partili diğer yöneticilerin de katıldığı Said Hatipoğlu sohbetine Erzurum halkı da büyük ilgi gösterdi.

“Bir Başkadır Erzurum’da Ramazan” temasıyla devam eden etkinliklerin Erzurum’a renk kattığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, programın açılışında yaptığı konuşmada, söz konusu Ramazan etkinliklerinin merkez ilçelere de taşınması talimatı verdiğini açıkladı.

Sekmen, milletleri millet yapan birtakım değer yargılarının bulunduğunu ifade ederek, “Bunlar maneviyat dediğimiz manevi değerlerimizdir. Bizim yine manevi gün ve gecelerimiz ki Ramazan Ayı bu mübarek gün ve gecelerden birisidir. Yüce Allah’ın bu millete bahşetmiş olduğu birçok nimetin birçok ibadetin mutlaka hikmeti vardır. Ramazan ayı da bizler için çok kıymetli, çok mübarektir. Ramazan ayı biliyorsunuz ki mübarek Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı gecenin içinde bulunduğu bir aydır ve bu ay içerisinde Allah bize otuz gün oruç tutmayı emretmiştir” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’da Ramazan ayına özel etkinlikler organize ettiklerini anlatan Sekmen, “Havalar müsait olduğu zaman bu meydanda, havaların müsait olmadığı zaman da ecdadımızın bundan 900 yıl evvel yaptığı Yakutiye Medresesi’nde bu sohbetleri devam ettiriyoruz. Ben, Kültür Daire Başkanımız Mustafa Keleş ve Kültür Şube Müdürümüz Emre Koç’a da söyledim. Bu programları Palandöken ve Aziziye ilçelerimizde de devam ettirelim. Ve bu iklimden bu sohbetlerden oralarda yaşayan kardeşlerimizi de istifade ettirelim. Bu vesileyle ben şimdiden hem Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Allah nasip ederse hep birlikte ulaşacağımız Kadir Gecemizi de şimdiden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Sekmen’in yaptığı selamlama konuşmasının ardından söz alan Said Hatipoğlu, Erzurum halkına karşı taşıdığı sevgiye dikkat çekti. Hatipoğlu, “Ben Erzurum halkını çok seviyorum. Allah razı olsun sizlerden ebeden. Medrese okuduğumda benim çok Erzurumlu kardeşlerim vardı. O yüzden Elhamdülillah bu halkın mayası İslam’dır. Ben bu kadar Hz. Muhammed sevdalısı ile bir araya gelmekten çok büyük bir şeref duyduğumu evvela söylemek istiyorum. Tebrik ediyorum Ramazan-ı Şerif’iniz mübarek olsun, mesrur olsun, makbul olsun. Rabbim bu mübarek aydan istifade etmeyi bizlere nasip eylesin inşallah. Bu yaklaşan Kadir Gecesi’nden feyz bereket ve irfan alabilmeyi Allah-u Teâla bizlere nasip eylesin” şeklinde konuştu.

Sohbetinde insanlık tarihi boyunca çok büyük şahsiyetlerin gelip geçtiğini dile getiren Hatipoğlu, “Ama tarih boyunca insanlık bir benzerine daha şahit olmamıştır ki; 24 saat boyunca kabri etrafında on binlerce kişinin bulunduğu tek yüce şahsiyet Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (A.S)’dır. Bu ikinci bir kişiye daha nasip olmamıştır. Allah-ü Teâlâ’nın Hz Muhammed’e (A.S) vaadi idi. ‘Biz senin şanını yükselteceğiz’ diye buyurmuştu. Allah-u Teâlâ kalplere Fahri Kainat Efendimiz Hz. Muhammed’in sevgisini verdi. Allah-ü Teâlâ bizleri bu sevgiden mahrum eylemesin, bizleri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i çok sevenlerden eylesin inşallah” niyazında bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23