• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karamollaoğlu: AK Parti Milli Görüşten saptı

Yeniakit Publisher
2018-05-18 09:39:00 - 2018-05-18 09:49:16
Karamollaoğlu: AK Parti Milli Görüşten saptı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kendisinin merhum Erbakan Hoca’nın düşmanlarıyla iş birliği yaptığını unutup Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin Milli Görüş çizgisinden saptığını savundu.

0,68’lik oyuyla Cumhurbaşkanlığına aday olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son zamanlarda aralarında su sızmayan Cumhuriyet’e konuştu. Karamollaoğlu, Erbakan Ödülleri’nde 28 Şubat’ın baş müsebbiplerinden olan Uğur Dündar gibi bir Erbakan düşmanına ödül verdirdiğini unutup, Erbakan'ın siyasi kariyeri boyunca kendisine ve Milli Görüşe karşı çıkan CHP ile ittifak kurduğunu umursamadan AK Parti ve Erdoğan’ın Milli Görüş çizgisinde olmadığını, politikalarını samimi bulmadığını söyledi.

Karamollaoğlu şöyle konuştu:

Politikalarını bizden ayıranlar, bizimle hiçbir alakaları kalmadığını ispat edercesine sürdürüyorlar, bugün de kararlılar. Ara sıra “Milli Görüş gömleğini giyeceğiz” deseler de, hiçbir zaman politikalarında samimiyet görmüyorum. Başörtüsü meselesinin halledilmesini önemli bir konu olarak görüyorum. Ama başörtüsü dışında hangi meselemiz hallediliyor, o da muamma. Türkiye’nin çok önemli stratejik problemlerini ne ekonomi, ne eğitim, ne dış politika; halledilmiyor. Yani bizim geleneğimizle alakalarının kalmadığını söylemek mümkün.

OHAL’E KARŞI ÇIKTI

Bir gecede yüzlerce kişiyi şehit edip binlerce vatandaşı yaralayan FETÖ ile kararlı mücadele edebilmek adına uygulanan OHAL’e karşı çıkan Karamollaoğlu şunları söyledi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hukuku üstün tutmak mecburiyetindeyiz. İnançlı bir insana zulmedilmesin dememiz, inançsız olana zulmedilsin manasına gelmez ki. Adalet adalettir. Otoriter bir anlayış var gibi gözüküyor. Bu arkadaşlar da bunun arkasına sığınmaya kalkıyorlar. Otoriter bir anlayış istikrar içindir. Farklı fikirler tartışılmaz, manasına gelmez. Bunu OHAL gibi hukuku rafa kaldırarak ‘ben karar veririm, herkes de bu karara uymak mecburiyetindedir’ derseniz o zaman zulüm olur. Benim derdim Türkiye’nin derdi. İnanç hürriyeti, adalet, hukukun üstün tutulması da bunun içine girer. Ekonomi de, dış politika da girer, basın özgürlüğü de girer. Bu bir bütün.

AK PARTİ ANAP'TAN HIZLI ÇÖZÜLÜR

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti’nin oylarının aynı olmadığını öne süren Karamollaoğlu, AK Parti’nin daha az oy alacağını savundu. Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanı gibi düşünmeyen bir Meclis, kamuoyunu ciddi etkiler. AK Parti çözülme sürecine girebilir. AK Parti’nin bundan sonra varlığını uzun zaman devam ettireceği kanaatinde değilim. ANAP gibi olur. Daha hızlı çözülür belki. AK Parti diye bir şey yok ki Türkiye’de, Tayyip Erdoğan var. O olmadığı zaman, onun etkisi ortadan kalktığı zaman, AK Parti olgusu ortada kalmaz. AK Parti menfaat ilişkileri ile ayakta duran bir kuruluştur. 15 sene iktidarda bulunan bir parti kendi kendisinden şikayet edebilir mi? Arkadaşların meselelere yaklaşımında hiçbir konuda anlayamıyoruz. Bir yerde istişare mekanizması ortadan kalkarsa herhangi bir düzelme olmaz. Bunların içinde bulunan insanların büyük bir kısmı arkadaşımız. Başta Tayyip Erdoğan. Hakikaten ipin ucunu kaçırdılar. Düzelme ihtimali gözükmüyor, sinyal bile vermiyorlar. Başlangıçtan beri sağlam bir ipe bağlanmamışlardı. “Devlet benim” diyen bir kesim var. Bu kesim hata yaptı. O da bunu çok iyi kullandı. “Mağdurum” dediler. Şimdi ellerine o kadar büyük imkan geçti ki, artık mağdur ediyorlar. Ellerindeki güç ve imkandan yararlanıyorlar, başkaları da mağdur oluyor.” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23