• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emniyet Müdürü duyurdu: 553 bin personel görev alacak

Yeniakit Publisher
2019-02-11 21:08:00 -
Emniyet Müdürü duyurdu: 553 bin personel görev alacak

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Seçim günü oy kullanılacak kapalı alanlarda yeteri kadar personel planlaması yapıldı. O gün 553 bin 95 personel görev alacak" dedi.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde oy kullanılacak binalara, gidiş-geliş güzergahları ile bu binaların çevresinde meydana gelebilecek herhangi bir olaya müdahale için yeteri kadar mobil ve yaya devriye ekibi görevlendirileceğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uzunkaya, Türkiye Polis Radyosu'nda canlı yayınlanan "Emniyet Saati" programına konuk olarak, yerel seçimler dolayısıyla alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgiler verdi.

Uzunkaya, seçim güvenliği kapsamında, 285 bin 284 emniyet personeli ile Jandarma Teşkilatından 189 bin 80, Sahil Güvenlik Komutanlığından 6 bin, diğer kurum ve kuruluşlardan 72 bin 791 personel olmak üzere toplam 553 bin 95 personelin görev alacağını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü olarak merkez ve taşra teşkilatında 31 Aralık 2018 itibarıyla Seçim Koordinasyon Merkezlerinin kurulduğunu anlatan Uzunkaya, İstihbarat, Güvenlik ve Terörle Mücadele Dairesi başkanlıkları tarafından seçim güvenliğine yönelik olası bir terör tehdidine karşı terör örgütleriyle ilgili risk ve tehdit analizlerinin tamamlandığını ifade etti.

"Seçim günü mobil ve yaya devriye ekiplerimiz görevlendirilecek"

Uzunkaya, "Seçim günü oy kullanılacak kapalı alanlarda yeteri kadar personel planlaması yapıldı. Oy kullanılacak yerlerde oy verme saatinden makul bir süre önce görevli personelimiz tarafından her türlü olumsuzluk ihtimaline karşı şüpheli paket, poşet ve bomba araması yapılacaktır. Oy kullanılacak binalara gidiş ve geliş güzergahlarında ve bu binaların çevresinde meydana gelebilecek herhangi bir olay için yeteri kadar mobil ve yaya devriye ekiplerimiz görevlendirilecektir." bilgisini paylaştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Trafik aksamayacak"

Oy verme işlemleri sonrasındaki önlemlere de değinen Uzunkaya, şunları kaydetti:

"Sandık mahallinde görevli personelimiz, sandık çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri almakla yükümlüdür. Oy torbalarının nakli, alternatif güzergahları da belirleyerek görevli personelimiz nezaretinde yapılacak ve gerektiğinde zırhlı araçlar ve helikopterlerden istifa edilerek güzergah üzerinde trafiği aksatacak hiçbir şeye müsaade edilmeyecek."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23