• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emlakta tanıtım yarışı kızışıyor

Yeniakit Publisher
2014-11-03 14:29:00 -
Emlakta tanıtım yarışı kızışıyor

Gayrimenkulde 2013’ün yüzde 20 gerisinde seyreden satış performansını yılın son iki ayında artırmayı hedefleyen şirketler, bir taraftan stokları eritmek için kampanyalar düzenlerken, diğer taraftan yeni projeleri için lansmanlar yapacak.

Sonbahar kampanyalarında peşin indirimleri ve vade farksız ödeme seçenekleriyle piyasayı canlandıran şirketler Ankara, İstanbul ve İzmir’de 20’ye yakın projeyle görücüye çıkacak.

Park Mavera

Makro İnşaat veAkyapı tarafından Başakşehir'in Kayabaşı mevkiinde projelendirilen Yeni Merkezi’nyanı başında inşa edilecek olan Park Mavera projesinde 672 daire ve 338 ticari ünite yer alacak. 53 bin metrekarelik alan üzerinde yükselecek 8 blokluprojede 2+1,3+1 ve 4+1 tipi daireler yer alacak. Lansman için geri sayımın devam ettiği Park Mavera’da ön talep toplama süreci ise oldukça hareketli geçiyor.

Sofa Loca - Ankara

Emlak Konut GYO’nun Başkentteki ilk kapsamlı projesi Baş Yapı ve Solar Yapı ortaklığının imzasını taşıyacak. Başkent Üniversitesi yerleşkesine komşu konumda hayat bulacak Sofa Loca’da 150 konut ve 6 ticari birim yer alacak. Ön talep toplama sürecinin devam ettiği Sofa Loca projesindeki konutlar geniş tipli olup lüks standartlarda inşa edilecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Evvel İstanbul

Nostaljik bir yaklaşımla mahalle konseptinin canlandırılmasını hedefleyen projeEmlak Konut GYO güvencesiyle Başakşehir'in Kayabaşı bölgesinde inşa edilecek.Evvel İstanbul projesindeİntaya, İntesve EYG Yapı imzaları yer alacak. EYG Grup Yönetim Kurulu BaşkanıÖmer Faruk Çelik’in Sinpaş’taki üst düzey hizmetlerinin ardından ilk büyük girişimi olacak 1.500 daireli proje iki etap halinde hayat bulacak. 3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü, Kanal İstanbul, Sağlık Kent gibi dev projelerin kurulduğu bölgede yükselecek olan Evvel İstanbul’un yeni şehir merkezinin yanıbaşında yer almasından dolayı ilgi görmesi bekleniyor.

Tarlabaşı 360

Hazırlık süreci iki yıl önce başlayan ve İstanbul'un en değerli lokasyonlarından Taksim’in yanı başında yer alan Tarlabaşı 360 projesindeki ofis ve rezidansların ön talep döneminin ardından satış süreci, 17 Kasım’da Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin'in ev sahipliğinde düzenlenecek basın lansmanıyla başlatılacak.20 bin metrekarelik alan üzerinde yaklaşık 150 bin metrekare inşaat alanına sahip Tarlabaşı 360 projesi yaklaşık 80.000 metrekare satılabilir alana sahip. Tarlabaşı Bulvarı’nda 220 metrelik cephesiyle de dikkat çeken projenin tamamında ofisler, konutlar, rezidanslar ve ticari bölümler dahil yaklaşık bin ünite yer alacak.

 

Avrupa Konutları Kale

Artaş İnşaat'ın üzerinde iki yıldır çalıştığı Cevizlibağ projesinde lansman günü netleşti. Avrupa Konutları Kale projesi 4 Kasım'da kamuoyuna tanıtılacak. Cevizlibağ- Topkapı üzerindeki Kale Kilit arsası üzerinde hayat bulacak olan projenin 600’e yakın daireden oluşması bekleniyor. 100 civarında mağaza ve ofisin yer alacağı projede dairelerin lansmanaözel metrekare birim fiyatının 5 bin liranın üzerindeolması bekleniyor. Ağırlıklı olarak oturumluk düşünen vatandaşları ön talepte bulunduğu projede 2+1 ve 3+1 tipi daireler öne çıkacak. Topkapı’daki 37 dönümlük arazi, 1966 yılında MAN firmasının otobüs fabrikasının bulunduğu ve 2009′da Kale Endüstri Holding tarafından satın alınmıştı. İstanbul’un bir zamanlar çeşitli alanlardaki üretim fabrikalarına ev sahipliği yapan Topkapı bölgesinde birçok şirket yeni proje geliştiriyor.

İş GYO - NEF Topkapı

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilecek Avrupa Konutları Kale’nin yanı sıra aynı bölgede İş GYO veNEF’in de eski Şişecam arazisi üzerinde 3.500 konutluk proje çalışması bulunuyor. Ticari üniteler ve sosyal alanlarında yer alacağı projenin isminin önümüzdeki günlerde netleşmesi ve dört etap halinde satışa sunulması bekleniyor.

SinpaşGYO’danikilansman

40. yaşını kutlayan Sinpaş Holding bünyesindeki şirketlerinin üreteceği konut projelerini kasım ve aralık aylarında da tanıtmaya devam edecek. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer’in ev sahipliğinde 7 Kasım’da yapacağı organizasyonda, İstanbul Sancaktepe’de ve Ankara’da geliştirilen projeler detaylarıyla tanıtılacak. Grubun Sancaktepe projesi adı altında bir süredir ön talep toplanan Aydos Country 900 konuttan oluşacak. Aydos Ormanının yanı başında hayat bulacak olan Aydos SinpaşGYO’nuntanıtacağı Ankara projeleri ise İncek ve GOP bölgelerinde yoğunlaşıyor.

Ağaoğlu’ndan iki proje

Ataşehir’de hayat bukacak İstanbul Finans Merkezi İFM için hafriyat çalışmalarını tamamlayan Ağaoğlu, projenin satışını üstlendiği bölümü için hazırlıklarını tamamladı. özel hazırlattığı maketi Dubai’deki uluslararası emlak fuarına götüren Ağaoğlu’nun kasım ayı takviminde Ataşehir’deki iki projesi önemli yer tutacak. Yerli kadar yabancı yatırımcıların da merak ettiği İFM’ninlansmanı İstanbul’da gerçekleştirilecek. Özel proje alanı olarak tanımlanan bölgenin tamamı Ağaoğlu’na ait olup 250 bin metrekarelik alan satılacak. Öte yandan şirketin ana ofis binasına komşu konumda yükselecek olan My Newwork’ün satışı için de geri sayım devam ediyor. Yılbaşından önce resmi satışlarına başlanack projede ofislerin metrekaresinin 5 bin dolar düzeyinde olması bekleniyor. Proje için gelen talep oranı ise yüzde 30’u buldu.

Çukurova Kartal

Çukurova Gayrimenkul’ün 20. yılında Kartal bölgesinde inşa edeceği ikinci projesi de rezidans tipli dairelerden oluşacak. 7 bin metrekarelik arsa üzerinde iki bloklu planlanan proje için ön talep toplama süreci önümüzdeki günlerde başlayacak.

DKY Kartal Projesi

DKY İnşaat'ın kentsel dönüşüm kapsamında üzerinde titizlikle çalıştığı Kartal projesinde hazırlıklar tamamlanmak üzere. 22 bin metrekarelik Praktiker arazisi üzerine yükselecek olan projede 5 blokta toplam 348 konut, ofis ve ticari birimler yer alacak. Farklı tipte dairelerin yer alacağı proje butik ve karma konseptli olacak.

G Yoo - Güneşli

Mar Yapı tarafındanGüneşli’de inşa edilen G Yoo projesi 38 katlı iki bloktan oluşuyor. 728 konutluk projede rezidans konsepti öne çıkıyor. 24 ay sonra teslim edilecek olan projede satış süreci kasımın ikinci haftası başlatılacak.

Dumankaya Fikirtepe

Dumankaya İnşaat'ın Fikirtepe’de kentsel dönüşüm kapsamında toplam 23 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edeceği iki etaplı projesinde ön talep süreci devam ediyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, kasımda başlayacak yıkımların ardından yılbaşına kadar 505 konutluk ilk etabın satış sürecinin başlayacağını dile getirdi.

Siltaş Yapı- Mavi Park

Siltaş Yapı imzasıyla İstanbul Maltepe'de inşa edilen iki bloklu Mavi Park projesi kasım ayında satışa çıkacak. 2+1 ve 3+1 tipi loft dairelerin yer alacağı projede zengin sosyal donatılarla kapalı otopark inşa edilecek.

Dream Life

İnt. Avrasya İnşaat ve Reform Yatırım İnşaat tarafındanÇekmeköy'de20 milyon liralık yatırım bütçesiyle inşa edilen Dream Life projesi, 6 katlı iki bloktan oluşuyor. Kasım ayında satışlarına başlanacak projede1+1’den 4+1’e farklı tipte 89 daire yer alıyor. Projede teslimler Aralık 2016'da yapılacak.

EmaarSquareAdressTower

İnşaatına 2012 yılında başlanan ve Üsküdar Çamlıca’da EmaarSquare projesinin AdressTower etabı kasım ayında satışa çıkarılacak. Emaar Türkiyeimzası taşıyan kulede 300 rezidans konut yer alacak. Geniş yelpazeli daire seçeneklerinin yer alacağı kule Adalar ve Marmara denizine hakim bir konumda yükselecek.

Marmara Kule

Kartal Soğanlık mevkiinde inşa edilecek olan Marmara Kule projesi; Gizpa İnşaat ve Yasin Işık İnşaat imzasını taşıyacak. 240 rezidans daire ile 4 ticari ünitenin yer alacağı proje 31 katlı olacak. Ağırlıklı 1+1 tipi dairelerin yer alacağı Marmara Kule’de sosyal donatılarla çocuklar için eğitim kurumu planlandı.

-Öte yandan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın İstanbul Ümraniye Uluslararası Finans Merkezi (İFM) BDDK binasının arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesi 18 Kasım’da gerçekleşecek. İhalenin ardından İFM’nin inşaat sürecinin hız kazanması bekleniyor.

-Beylikdüzü merkezli konut projeleri üreten Demir İnşaat da, İzmir Gaziemir‘de 500 dairelik projesinin hazırlıklarını sürdürüyor. Projenin lansmanının yılbaşından önce İzmir’de yapılması bekleniyor.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23