• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muharrem İnce sazan gibi atlamıştı! Elçi gerçeği açıkladı

Yeniakit Publisher
2018-06-06 09:40:00 - 2018-06-06 10:08:53
Muharrem İnce sazan gibi atlamıştı! Elçi gerçeği açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’daki iftar programdaki konuşmasına neden kısa süreli ara verdiği anlaşıldı. Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Tayyip Elçi'nin, namazdan döndüğünde korumalar önünü kesti. Erdoğan özür dileyip, Elçi’yi kendi sandalyesine oturttu. O anları anlatan Elçi, “Erdoğan alicenaplık gösterdi” dedi. CHP'nin zoraki adayı Muharrem İnce "prompter bozuldu, konuşamadı" yalanını miting meydanlarına bile taşımıştı.

Diyarbakır'daki iftar programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını kesmesine neden olan Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi, o anları anlattı.

Elçi, bazı basın yayın organlarında Erdoğan'ın konuşmasına kendisi için ara vermesinin, "prompterin bozulması nedeniyle konuşamadı" şeklinde lanse edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Elçi, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın protokol masasında yer almıştık. Beraber yemek yedik, sohbet ettik, ülkenin bazı sorunlarını dile getirdik, müzakere suretiyle hasbihal etme fırsatı bulduk. Akşam namazı vakti gecikince Cumhurbaşkanımızdan izin isteyerek namaz kılmak için ayrıldım.

KONUŞMASINI KESTİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Döndüğümde Sayın Cumhurbaşkanımız konuşuyordu. Korumaları sahnenin ön tarafında hilal şeklinde bir şerit oluşturmuşlardı. Korumaların arasından masama geçmek istediğimde nezaketle, 'Hocam konuşma başladı. Önden değil de arkadan dolanıp, gitseniz' dediler. Diğer istikametten masama giderken Erdoğan'ın konuşmasını kestiğini fark ettim.

SANDALYESİNİ VERDİ

Ben de o an için ne oldu anlamadım. Geldiğimde benim oturduğum sandalyede bir vatandaşın oturduğunu gördüm. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın oturduğu sandalye boştu. Bana işaret ederek 'buyurun' dedi. Konuşmanın ardından, kulağıma eğilerek, 'Hocam korumalar yanlış yaptı. Kusura bakmayın' dedi. Bir alicenaplık gösterdi. Kendisi misafirine yapılan bu muameleyi hoş görmedi ve o süre içerisinde konuşmasını kesti. Arkasından da haddimiz olmayarak bir nevi özür diledi."

(Yeni Şafak)

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23