• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya Rusya'nın yalanına inanmadı!

Yeniakit Publisher
2017-04-05 12:13:00 - 2017-04-05 15:33:11

İdlib'de gerçekleşen kimyasal saldırıya tepkiler sürerken Rusya Savunma Bakanlığı olayı inkar etti. NATO, Suriye'de son 1 ay içerisinde üçüncü kez bu silahın kullanıldığı olay olduğunu vurgularken "Sorumlular hesap vermeli" ifadelerini kullandı.

İdlib'de gerçekleşen nükleer saldırıya dünyadan tepki yağmaya devam ediyor. Rusya kimyasal silah kullanımını inkar ederken NATO, ABD ve AB ülkelerinden saldırıya tepki yağdı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise açıklamasında İdlib sınırları içinde bulunan Han Şeyhun kasabasındaki bir cephaneliğin Suriye savaş uçakları tarafından hedef alındığını, cephanelikte bomba ve mayın yapımında kullanılan zehirli gazların bulunduğunu iddia etti.

NATO: SORUMLULAR HESAP VERMELİ

Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg kimyasal silah saldırısını kınadı. Jens Stoltenberg’nin açıklamasında ‘‘Suriye'nin Idlib bölgesinde, aralarında birçok çocuğun da bulunduğu onlarca kişinin ölümüne neden olan ve kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen korkunç saldırıları kınıyorum. Bu son bir ay içerisinde bu barbar silahların kullanıldığı rapor edilen üçüncü olay. Bütün sorumlular hesap vermelidir. ‘‘Ölümle sonuçlanabilecek veya insanlara kalıcı zarar verebilecek kimyasalları içeren silahların kullanımı Suriye’nin de 2013 yılında imzaladığı Kimyasal Silahlar Sözleşmesi uyarınca yasaktır. Bu uluslararası norma tümüyle saygı gösterilmeli ve uygulanmalıdır. Sözleşmenin tarafı olarak Suriye bu yükümlülüklere tam olarak uymakla sorumludur.’’ denildi.

'SAVAŞ SUÇU'
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi bugün kimyasal silah kullanımı iddialarını görüşmek üzere olağanüstü gündemle toplanıyor.BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura bölgedeki son gelişmeleri "dehşet verici" olarak nitelendirdi, Konsey'in sorumluların hesap vermesini talep etmek amacıyla toplanacağını belirtti.Mistura ayrıca kimyasal silah kullanımının savaş suçu olacağını da hatırlattı.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN RUSYA'YI KINAMA KARARINA DESTEK ÇAĞRISI

Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Rusya'ya, BM Güvenlik Konseyi'nin olası kınama kararına destek çağrısı yaptı.

Gabriel, sorumluların uluslararası savaş suçları mahkemesine çıkarılması gerektiğini de söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23