• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dubai Cityscape Emlak Fuarı'nda 'Artaş' şov!

Yeniakit Publisher
2017-09-12 07:05:00 -
Dubai Cityscape Emlak Fuarı'nda 'Artaş' şov!

Uluslararası gayrimenkul fuarı Dubai Cityscape’e farklı konseptlerle katılan Türk firmaları projelerini dünyadaki alıcılar önünde görücüye çıkardılar.

SEDAT YILMAZ / DUBAİUluslararası gayrimenkul fuarı Dubai Cityscape’e bu yıl da yine farklı konseptlerle katılan Türk firmaları konut, ofis ve ticari alanlardan oluşan projelerini dünyadaki alıcılar önünde görücüye çıkardılar. Cityscape Global’da Türk firmaları ve Dubaili ve uluslararası dev gayrimenkul şirketleriyle fuarın en gözde yerlerinde yan yana stant açtılar ve dünyaca ünlü yatırımcıların ilgi odağı haline geldiler. Fuarın açılışında Dubai Emirliği yetkilileri, Türk stantlarını ziyaret ederek başarı dilediler.

 Avrupa Konutları markasıyla Türkiye ve uluslararası alanda tanınan Artaş İnşaat da  daha önce ön lansmanını yaptığı 1,2 milyar liralı yatırım bedelli Ümraniye’deki Avrupa Konutları Yamanevler projesinin lansmanını Dubai Cityscape’de gerçekleştirdi. Artaş, Ümraniye Avrupa Konutları Yamanevler projesiyle birlikte diğer 10 projesini tanıtarak İstanbul’u Dubai’ye taşıdı.

DUBAİ’DE GAYRİMENKUL ŞOV

Lansmanda gazetecilere projelerini anlatan Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye ekonomisinin kuvvetliliğini ve mevcut piyasa canlılığını göstermek için 11 projeyle Cityscape Fuarı’na geldiklerini söyledi. Avrupa Konutları markasıyla inşaat sektörünün en güvenilir firmaları arasında olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Çetinsaya, “Emlak Konut, Tahincioğlu gibi 4 inşaat ve 6 mimarlık ve mühendislik firmasıyla Türk gayrimenkul sektörünün fuarda Körfezli yatırımcıların ilgi odağı olduğunu görüyoruz” dedi.

 Avrupa Konutları Yamanevler projesine ek olarak; satışı devam eden Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Residence & Office Ataköy, Avrupa Office Ataşehir, Avrupa Konutları Kale 2, Avrupa Konutları Atakent 4 ile ortak girişimlerle geliştirilen Vadistanbul ve Tema İstanbul’un da fuarda tanıtımını yapan Çetinsaya, Kağıthane Avrupa Konutları Arıcılar, Avrupa Konutları Atakent 4B ve Vadipark Seyrantepe ile birlikte devam etmekte olan projelerin tamamını Dubai’de yatırımcı önüne koyduklarını kaydetti. Çetinsaya, yakın dönemde hayata geçireceği projelerinden Avrupa Konutları Arıcılar, Avrupa Konutları Atakent 4B ve Vadipark Seyrantepe’nin Dubai’de Körfez yatırımcısına anlattıklarını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İSTİKRARIMIZI DÜNYAYA TANITIYORUZ

Türk inşaat sektörünün önde gelen temsilcileriyle Dubai’ye gelmelerinin en büyük sebebinin, Türkiye’nin bir istikrar adası bir ülke olduğunu göstermek olduğunu belirten Çetinsaya, “Zaten, fuarlara katılım amacımız daima Türkiye’nin inşaat sektöründe geldiği noktayı ve ülkemizin potansiyelini tanıtmaktır” dedi.

Böylece Avrupa Konutları Yamanevler projesinin lansmanını Cityscape’de Körfez bölgesinden yatırımcılar eşliğinde gerçekleştirmenin sevincini de yaşadıklarını ifade eden Çetinsaya, “Her şeyden önce Körfez bölgesinde projelerimizin ve markamızın bilinirliğinin yüksek olması sebebiyle yatırımcılardan da talep alıyoruz ve iyi bir ilgi görüyoruz” şeklinde konuştu.

BLOK SATIŞI TERCİH ETMİYORUZ

Yamanevler projesine de iyi talepler geldiğinin altını çizen Çetinsaya, “Burada yani konutta münferit taleplerle birlikte blok alımı yönünde son derece fazla ilgi var. Ancak biz projelerimizdeki hayat standartları gereği toplu satışlara sıcak bakmıyoruz. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerin hiçbirinde toplu satış gerçekleştirmedik. Zaten yabancı satışları da toplam projelerimiz içinde yüzde 5’i geçmez” ifadelerini kullandı.

EN HAREKETLİ NOKTADA

472 bin metrekare inşaat alanına sahip Avrupa Konutları Yamanevler projesinin Ümraniye’nin en hareketli noktası Alemdağ Caddesi, AVM, hastane ve üniversite kampüsleriyle çevrili bir bölgede yer aldığını belirten Çetinsaya, projenin sadece konut değil ayrıca 2 ofis bloğu ve 38 ticari üniteye de sahip olduğunu kaydetti.

Yamanevler’in, TEM Otoyolu’na 1 kilometre, E-5 Karayolu’na 7 kilometre, Ataşehir Finans Merkezi’ne de 5 kilometre mesafede yer aldığını belirten Çetinsaya, “484 bin TL’den başlayan fiyatlarla alıcı bulan projede yüzde 1 KDV avantajına ek olarak cazip ödeme alternatifleriyle alıcı buluyor. Geniş ve ferah kullanım alanlarına sahip 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tiplerinin yer aldığı Avrupa Konutları Yamanevler’de dairelerin büyüklükleri 75 metrekare ile 248 metrekare arasında değişiklik gösteriyor” ifadelerini kullandı.

KONUT ALINABİLECEK EN İYİ DÖNEM

Yaz döneminde olmalarına rağmen daha önce Türkiye’de gerçekleştirdikleri ön lansman sonunda şu ana kadar 250 konutu alıcısıyla buluşturduklarını ifade eden Süleyman Çetinsaya, “Bunun anlamı, Türkiye’de piyasalar canlı. Yamanevler projesinden 1 ayda 250 konut sattık. 1672 konutlu bir projede 1 ayda 250 konut satabilmek hakikaten başarı. İnsanlarımız ev almak için yarışıyor. Biliyor ki, şu an Türkiye’de gayrimenkul fiyatları  alınabilecek en düşük seviyede. Bu dönemin aslında bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

 

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23