• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dörtlü destek paketi piyasayı hareketlendirdi

Yeniakit Publisher
2020-06-03 12:24:00 -
Dörtlü destek paketi piyasayı hareketlendirdi

Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘Cumhuriyet tarihinin en uygun maliyetli ve uzun vadeli paketi’ olarak açıkladığı ve önceki gün üç kamu bankasının devreye aldığı dört ayaklı finansman paketi piyasaya hareketlilik getirdi.

Halk, Ziraat ve Vakıfbank’ın enflasyonun altında ve düşük maliyetli kredi destek paketleri ilk günden ilgi gördü. Bu bankaların ardından kamu katılım finans kuruluşları da “konut finansmanı”, “taşıt finansmanı”, “sosyal hayatı destek” ve “tatil destek” olmak üzere 4 yeni finansman paketini hayata geçirdi.

Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım’dan yapılan ortak açıklamada, söz konusu finansman paketleri, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşların finansman ihtiyaçlarının uygun şartlarda sağlanabilmesi amacıyla hazırlandı. “Konut Finansmanı” paketi kapsamında, birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük finansman oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vadeyle finansman imkanı sunulacak.

Finansman oranı, yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır kilometre binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak müşteriler için aylık yüzde 0,49-0,69 olacak. Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet sektörü firmalarıyla anlaşmalar yapılacak ve 6 ay ödemesiz, azami 60 ay vade, aylık yüzde 0,55 finansman oranıyla asgari 3 bin lira, azami 30 bin lira finansman imkanı sunulacak. Bankalarla anlaşma yapacak seyahat acentelerine tatil paketi satın almak için başvuran müşteriler, 10 bin liraya kadar 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeyle finansman imkanından yararlanabilecek.

“Birlikte başarıyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamu katılım finans kuruluşlarının, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı normalleşme sürecinde hayatın canlanması adına 4 yeni finansman paketini hayata geçirdiklerini belirterek, “Konuttan taşıta, yerli üretime destekten tatile kadar sağlanacak yeni finansman destekleri milletimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Albayrak, sosyal medya hesabından, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım’ın ortak açıklamasıyla duyurulan yeni finansman paketlerini değerlendirdi.

Bakan Albayrak, “Kamu katılım finans kuruluşlarımız, yeni süreçte hayatın canlanması adına 4 yeni finansman paketini hayata geçiriyor. Konuttan taşıta, yerli üretime destekten tatile kadar sağlanacak yeni finansman destekleri milletimize hayırlı olsun. Hep söylediğimiz gibi birlikte başarıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Saban

Pekala bu insanlar 15 yıllık krediyi çektiğinde 15 yıl bunları ödeyecek yani kazandığını bu aldığı şeye ömrü bitecek ve 15 yıl boyunca zorunlu harcama haricinde bir sey yapmayacak yani 1 sene sonra gene durgunluk mu gelir piyasaya bence gelirlerinin Avrupa'ya yaklaştırarak harcamalar artsa piyasa daha canlanmazmi düşük gelir gurbuyla bu islerin sonu hephusran olmak zorunda diye düşünüyorum

TC Bursa

Hangi piyasayı?hareketlenen tek şey fiyatlar oldu.otolar en az %10 hareketlendi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23