• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dört ülkeyi birden yıktı! Onlarca ölü ve yaralı var

Yeniakit Publisher
2017-10-06 08:49:00 -
Dört ülkeyi birden yıktı! Onlarca ölü ve yaralı var

Tropikal Fırtına Nate, Orta Amerika ülkeleri Nikaragua, Kosta Rika, Honduras ve El Salvador'da büyük yıkıma yol açtı. Heyelan ve sellerle birlikte yollar kapandı, köprüler yıkıldı, evler hasar gördü. En az 20 insanın yaşamını yitirdiği bölgede, onlarca kayıp var.

Orta Amerika ülkelerini vuran Tropikal Fırtına Nate, en az 20 can kaybına yol açtı. Nikaragua, Kosta Rika, Honduras ve El Salvador'u yıkıp geçen şiddetli fırtına, ABD’ye doğru ilerliyor. 

Aşırı yağış, heyelan ve sellerle birlikte yollar kapandı, köprüler yıkıldı ve evler hasar gördü. Üç ülkede 20'den fazla insandan haber alınamıyor, ekipler kayıpları arıyor.

En az sekiz kişinin öldüğü Kosta Rika'da tüm tren seferleri ertelendi, onlarca uçuş da iptal edildi. Binlerce Kosta Rikalı sığınaklarda geceyi geçirdi, yaklaşık 400 bin insana su verilemiyor. Turistik birçok milli park da Nate nedeniyle kapatıldı.

Nikaragua'da 11 can kaybı var. Düşen yağış miktarı 38 cm, altyapı büyük zarar gördü.

Honduras'ta hayatını kaybeden üç kişiden ikisi, bir nehirde boğulan gençler. Ülkede çok sayıda kayıp var.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

El Salvador'da ise meydana gelen toprak kayması bir can aldı.

Nate Fırtınası'nın ABD'ye doğru ilerlediği bildiriliyor. Amerikan Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), bu Sabah yaptığı uyarıda fırtınanın Meksika Körfezi üzerinde kasırgaya dönüşebileceğini aktardı. Fırtına halihazırda Honduras kıyılarından ayrılmış durumda.

Yaz mevsimi sonundan bu yana üç büyük kasırga, Orta ve Kuzey Amerika'yı vurdu. Harvey Kasırgası ABD'nin güneybatı kıyılarına yıkıp geçti, Atlas Okyanusu'ndan yolculuğuna başlayan Irma ise Karayipler'deki Adalar ile ABD'nin Florida kıyılarını vurdu. Maria ise en büyük zararı Karayipler'deki ada ülkelerine verdi.

Üç kasırgada yüzden fazla insan yaşamını yitirdi, ortaya çıkan zarar ise en az 400 milyar dolar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23