• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dönüşüm bekleyen 7 milyon konut var

Yeniakit Publisher
2017-04-08 12:44:00 -
Dönüşüm bekleyen 7 milyon konut var

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, 2017 yılı ile gelecek 20 yılda gündemin kentsel dönüşüm olması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de dönüştürülmeyi bekleyen 6,5-7 milyon civarında konut bulunuyor. Tabii dönüşümün hızlanması gerektiğini düşünüyoruz. Her yıl 300 bin konut üretimi kentsel dönüşüm ile gerçekleştirilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

KONUTDER'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisine yılda yaklaşık 5 milyar dolarlık katma değer sağlayan dernek, sektörün sesi olmayı sürdürüyor. Kurulduğu günden bu yana başarılı çalışmalara imza atan KONUTDER, bayrak değişiminin ardından yeni yol haritasıyla sektördeki sorunları çözmeyi hedefliyor.

Sektörün sesini daha güçlü duyurmasını ve sağlıklı büyümesinin önünü açmayı hedefleyen KONUTDER, katıldığı kampanyalarla gayrimenkul yatırımcılarına da destek oluyor.

Geçen şubat ve mart aylarında gerçekleştirilen 240 ay vade kampanyası ile gayrimenkulün erişilebilir olması sağlandı. Mart ayı sonuna kadar devam eden kampanya kapsamında KONUTDER üyesi 22 firma 2,1 milyar TL değerinde 2 bin 300 bağımsız bölümün satışını gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KONUTDER Başkanı Elmas, sektörde önemli çalışmalar gerçekleştiren KONUTDER olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalara yenilerini katmak için üyeleriyle birlikte daha fazla gayret göstereceklerini belirterek, "Kurulduğu günden bu yana yönetim kadrosunda bulunduğum KONUTDER’de gayrimenkul sektöründeki sorunların aşılması için çalışmalar gerçekleştirdik. Kamu kurumları ve diğer paydaşlarımızla ortak hareket ederek sektörün sorunlarına çözüm bulabilmek adına girişimlerde bulunduk. Bugünden sonra yeni dönemde de yine sektörün sorunlarına, çözüm önerilerine ve gelecek vizyonuna odaklanmış bir kuruluş olacağız.

Bir yandan konut sektörünün çözüm bekleyen sorunlarını muhatapları ile çözmeye çalışırken, bir yandan da sektöre ışık tutacak araştırmalar yapıp, veri üretmeye devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm, imar mevzuatı ve müktesep hak, yabancıya konut satışı, finansal derinliğin geliştirilmesi, toplumun ihtiyaçlı kesimlerine dönük konut üretimi, sosyal sorumlulukların geliştirilmesi gibi konu başlıklarıyla çalışmalarımızı ve gayretlerimizi yoğunlaştıracağız." ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Dönüşümün hızlanması gerektiğini düşünüyoruz"

Elmas, KONUTDER’in gelecekteki gündem konularından birinin kentsel dönüşüm olduğunu aktararak, şunları anlattı:

"2017 yılı ile önümüzdeki 20 yıl gündemimiz kentsel dönüşüm olmalı. Türkiye’de dönüştürülmeyi bekleyen 6,5-7 milyon civarında konut bulunuyor. Yasanın çıkışı ile birlikte geçmiş 5 yılda yaklaşık yılda 100 bin konut dönüştürüldü. Dönüşüm ivmelenerek artış gösteriyor ve örnek projeler de gerçekleşmeye başladı. Antalya Kepez’deki kentsel dönüşüm projesini örnek vermek isterim. 15 bin konutun dönüştürüleceği proje Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip. Proje tam anlamıyla modern bir kent planlaması. Bunun için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Tabii dönüşümün hızlanması gerektiğini düşünüyoruz. Her yıl 300 bin konut üretimi kentsel dönüşüm ile gerçekleştirilmeli.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23