• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Donald Trump'tan iki lidere Suriye telefonu

Yeniakit Publisher
2018-03-03 08:04:00 -
Donald Trump'tan iki lidere Suriye telefonu

Amerika Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda Suriye konusunu görüştü.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa  Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ayrı ayrı telefonda görüşen ABD Başkanı Donald  Trump, Beşşar Esed rejimi ile Rusya ve İran'ın, Birleşmiş Milletler Güvenlik  Konseyinin (BMGK) aldığı "insani ateşkes" kararını derhal uygulaması gerektiğini  belirtti. 

 Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın Merkel ve  Macron ile telefon görüşmelerinde Suriye konusunun konuşulduğu bildirildi.  Açıklamada, "Hem Başbakan Merkel hem de Cumhurbaşkanı Macron,  Suriye rejimi ile onun Rus ve İranlı destekçilerinin, BMGK'nin 2401 sayılı  ateşkes kararını derhal ve tamamen uygulaması gerektiği konusunda Başkan Trump  ile mutabık kaldı." bilgisi paylaşıldı.

  "RUSYA DOĞU GUTA'YA BOMBALAMAYI DURDURMALI"  

Ayrıca, "Liderler, Rusya'ya Doğu Guta'yı bombalamayı durdurması ve  Esed rejimini sivil yerleşim bölgelerine saldırılarını durdurmaya zorlaması  çağrısında bulundu." ifadelerine yer verildi. Aynı açıklamada, Doğu Guta'daki insani koşulların giderek  kötüleşmesinden Suriye rejiminin sorumlu tutulacağına, rejimin bölgede kimyasal  silah kullanıp sivillere saldırdığına ve yardım konvoylarını engellediğine de  dikkat çekildi.

 PUTİN'E TEPKİ 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 "ABD, Esed rejiminin katliamlarını tolere etmeyecektir."  değerlendirmesinin yapıldığı açıklamada, her üç ülkenin de Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin'in "nükleer silahların geliştirilmesiyle" ilgili son  açıklamasından endişe duyduğu aktarıldı. Rusya Devlet Başkanı Putin, 1 Mart'ta Federal Meclis üyelerine hitaben  yaptığı konuşmada, Rusya'nın yeni nükleer silahlar geliştirdiğini belirterek, "Bu  silahlar arasında hava savunma sistemleri tarafından engellenemeyen, sınırsız  menzilli, güdümlü nükleer füzeler ve nükleer başlıklı su altı drone'ları da var."  açıklamasında bulunmuştu. Rusya'nın geliştirdiği yeni silahların NATO'yu "işe yaramaz" kıldığını  ifade eden Putin, "15 yıldır silahlanma yarışını tetikleyen, tek taraflı  avantajlar sağlamaya çalışan, ülkemizin kalkınmasını engellemek için yasa dışı  kısıtlamalar ve yaptırımlar uygulayanlara sesleniyorum: Rusya'yı  engelleyemediniz." ifadesini kullanmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23