• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyarbakır ili bayram namazı vakti

Yeniakit Publisher
2018-08-19 16:14:00 - 2018-11-08 00:19:23
Diyarbakır ili bayram namazı vakti

Diyarbakır bayram namazı saati, Diyarbakır Silvan bayram namazı vakti, Diyarbakır bayram namazı saati 2018, Diyarbakır Kurban Bayramı namaz saati, Bayram namazı saat kaçta kılınacak, Kurban Bayramı'nın gelmesi ile birlikte "bayram namazı saat kaçta kılınacak" sorusu da herkes tarafından araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı namaz saatlerini açıkladı. İşte Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm illerin bayram namaz saatleri.

Diyarbakır bayram namazı saati, Diyarbakır Silvan bayram namazı saati, Diyarbakır bayram namazı saati 2018, Diyarbakır Kurban Bayramı namaz saati, Bayram namazı saat kaçta kılınacak, Kurban Bayramı'nın gelmesi ile birlikte 'bayram namazı saat kaçta kılınacak' sorusu da herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı namaz saatlerini açıkladı. İşte Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm illerin namaz saatleri.

Diyanet takvimine göre, 21 Ağustos Salı günü Diyarbakır Kurban Bayram namazı saati 06:19'da kılınacak.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

BAYRAM NAMAZININ VAKTİ NEDİR?

Bayram Namazı. Güneşin doğması ve bir miktar yükselip kerahet vaktinin çıkmasından sonra cemaatle kılınan bayram namazı zeval vaktinin girmesine kadar eda edilebilir. Mazeretleri sebebiyle ilk gün bayram namazını kılamayanlar ramazan bayramında ikinci gün, kurban bayramında ikinci ve üçüncü gün de kılabilirler.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı kılmak vaciptir. İki rekat olarak cemaatle kılınır. Tek başına Bayram namazı kılınmaz.

Vacip oluşunun ve kılınmasının şartları, aynen Cuma namazının şartları gibidir. Ezan okunmaz, kamet yapılmaz.

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez bayram namazı kılınır. Ramazan ve Kurban bayramının birinci günü kılınır.

2 Rekat Bayram Namazının Kılınışı

Önce “Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama” diye niyet edilerek namaza durulur.

Sonra imam ve cemaat sessiz bir şekilde “Subhaneke” duasını okunur.

Sübhanekeden sonra imamla birlikte “Allahu Ekeber” diyerek üç defa tekbir getirilir. Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde oldugu gibi), birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır.

Üçüncü Tekbirin ardından elleri bağlayınca İmam önce Fatiha, sonra Kur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur ve imamla birlikte rükuya eğilinir.

Rüku ve Secdeler yapilarak ayaga (ikinci rekata) kalkilir ve eller baglanir.

İkinci rekatta, imam önce Fatiha ve Kur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur. Sonra imamla birlikte “Allahu Ekeber” diyerek üç defa tekbir getirilir. Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp yana bırakılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir.

Rüku ve Secdeler yapilarak oturulur.

Oturuşta imam ve cemaat, Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâdualarını okur.

Dualardan sonra imamla birlikte önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23