• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyarbakır anaları 5 H olacak mı?

Yeniakit Publisher
2020-01-24 12:44:00 -
Diyarbakır anaları 5 H olacak mı?

Turan Osmanoğlu isimli okuyucumuz ‘Diyarbakır anaları 5 H olacak mı?’ başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Diyarbakır Analarının, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşması ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor. Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır Analarının, 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 20 Ocak 2020 itibariyle 139. gününe girmiş bulunmaktadır.

11 Ocak 2020 tarihinde bir anne daha evladına kavuştu haberini okuduğumuzda 17 yaşında dağa kaçırılan torununa kavuşan, babaanne Halime hanım 130. günde 4. kucaklaşma olarak basında yer aldı. Hacire Akar, Hatice Ceylan, Hüsniye Kaya ve Halime Kadran evlatlarına kavuşurken Hatun Karaman ve Nazlı Sancar evlat nöbetine dahil oluyor ve bu arada Hüsniye KAYA da arkadaşlarını yalnız bırakmıyordu. Daha sonra da birer ikişer oturma eylemine katılan cesaretli aileler oluyor. Sessiz çığlık, teröre dur diyen bir sese dönüşürken, bakalım bu 4 H ile başlayan yani Hacire, Hatice, Hüsniye ve Halime Analara katılacak 5. H yani 5. Ana kim olacak...

Bu arada dikkatinizi çekmek istediğim bir husus var ki, Halkların Demokratik Partisi denen HDP ile Hür Dava Partisi de HÜDAPAR, H harfi ile başlamaktadır. Yine bu bölgeden seçime giren ve eski İslamcı yazar olarak Malatya’da başörtülü kızları ile 28 Şubat Sürecinde idamla yargılanan, Selam Gazetesi Malatya eski Muhabiri Sinoplu Hüda KAYA’nın ismi de H harfi ile başlamaktadır. Ki bu hanımın oğlu Muhammed’in El Kaideye katılmak veya kaçırılmak suretiyle  dağa götürüldüğü, daha sonra da PKK/PYD’ye teslim edildiği söylentileri dolaşırken başörtülü Hüda KAYA’nın sırf Tayyip bey düşmanlığından ve belki de oğlu ile ilgili mecburiyetten, HDP’de seçime girip mv. olması, Kur’an-ı Kerim okudum ve HDP’li oldum şeklinde açıklamalar yapması; ki, tam bir dram ve trajedi örneği değil midir..

Bakalım 5. H yani 5. Ana kim olacak veya bu tevafuk bozulup başka isimdeki bir anne mi evladına kavuşacak!
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İbrahim Alkılıç

Hüda kaya binmiş bir alamete, gidiyor kıyamete.

Derya

Evrenin şifresini kırmış
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23