• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet İşleri Başkanlığından korona aşısı fetvası: Kul hakkıdır

Yeniakit Publisher
2021-05-29 13:15:00 -
Diyanet İşleri Başkanlığından korona aşısı fetvası: Kul hakkıdır

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada salgın hastalıklara karşı aşı yaptırmamanın kul hakkı olduğu belirtildi.

"Haksız yere bir cana kıymak yasaklandığı gibi bir insana hayat vermek bütün insanlara hayat vermek gibi değerlendirilmiştir. İnsanların kendilerini kendi elleriyle tehlikeye atmaması emredilmiştir.

Her hastalığın mutlaka şifasının yaratıldığını bildiren Hz. Peygamber (s.a.s.) ayrıca "Tedavi olun ey Allah'ın kulları!" buyurarak tedavinin önemine de dikkat çekmiştir.

Sağlık otoritelerince "salgın" olarak ilan edilen bir hastalığa karşı gerekli tedbirlerin alınması ve gerekli tedavilerin uygulanması noktasında Müslümanlar üzerlerine düşen görevi yapmakla dinen mesuldürler.

Bilimsel usullere uygun olarak üretilen, alanında uzman hekimlerce salgın hastalıklara karşı koruyucu olduğu belirtilen aşıların kullanımı dinen de uygundur.

Buna göre toplum sağlığını tehlikeye atacağı konusunda galip zan bulunan durumlarda gerekli tedbirlere uymamak, kul ve kamu hakkı ihlali olur."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Önleyici tedbire başvurmalıyız

İslam'a göre canın, insana bahşedilen ve korunup kollanması gereken bir emanet olduğunu ifade eden Diyanet, " Şu halde bir Müslüman, öncelikle ruh ve beden sağlığını birtakım hastalık ve rahatsızlıklara karşı korumalı ve bunun için elinden gelen her türlü önleyici tedbire başvurmalıdır.

Gerek kendisinin gerekse diğer insanların sağlığını tehlikeye atacak tutum ve davranışlardan sakınması Müslüman bireyin önemli görevlerinden biridir" değerlendirmesinde bulundu.

İhmalkar davranmak hak ihlalidir

Diyanet ayrıca, Müslüman bireye düşen en önemli vazifelerden birinin kendisi ve çevresindekiler hakkında sorumluluk bilinciyle hareket etmek olduğunu vurgulayarak, "Özellikle hastalığı bulaşıcı ise yayılmasının ve başka insanlara bulaşmasının önüne geçilmeli.

Bu konuda ihmalkâr davranıp kendimize ve başkalarına zarar vermek, kul ve kamu hakkının ihlal edilmesi olup büyük bir vebaldir. Zira dinimizde kişinin kendisine de başkalarına da zarar vermesi yasaklanmıştır" denildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Eren

Diyanet sadece "Aşı yaptırmak caizdir" diyebilir; bunun ötesine geçip "Açı olmamak kul hakkıdır" şeklinde bir ifade haddi aşmaktır, buna hakkı yoktur.

gercekdegilhakikat

diyanet asıl şu senin yaptığın kul hakkıdır ne olduğu 2-3 sene sonra nasıl yan yetkileri olacağı bilinmeyen bir şeyi aşı diye insanlara dini duyguları istismar ederek dayatmaktır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23