• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şehit yakınları ve gazilerle iftarda buluştu

Yeniakit Publisher
2019-05-14 00:54:29 -
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şehit yakınları ve gazilerle iftarda buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: - "Bütün gücümüz ve imkanımızla şüheda emaneti vatanımıza ve değerlerimize sahip çıkacağız. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız."

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bütün gücümüz ve imkanımızla şüheda emaneti vatanımıza ve değerlerimize sahip çıkacağız. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Başkanlık yemekhanesinde şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle düzenlenen iftar programında konuşan Erbaş, davetlerine icabet ederek kendileriyle iftar sofralarını paylaştıkları için şehit yakınlarına ve gazilere teşekkür etti.

Erbaş, Müslüman için iki büyük sevinçten birisinin iftarı bekleme anı olduğunu ifade ederek, "Rabbimiz bütün şehitlerimizin şehadetini ve gazilerimizin fedakarlığını kabul eylesin ve onları cennetin en yüksek mertebesiyle mükafatlandırsın." ifadesini kullandı.

Şehitler yurdu bir vatanda yaşadıklarını dile getiren Erbaş, "Bizim en büyük gücümüz ve imkanımız gerektiğinde inancı, vatanı ve değerleri uğruna şehit olmayı şeref sayan imanımızdır." vurgusu yaptı.

- "Peygamberlikten sonra erişilebilecek en yüksek mertebe"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Erbaş, Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de şehitlere ölümsüzlük payesi verdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sevgili Peygamberimiz, şehadetin Allah katında peygamberlikten sonra erişilebilecek en yüksek mertebe olduğunu 'Ne kadar da çok isterdim; bu canı bu tende tutan Allah'a yemin ederim ki Allah yolunda savaşıp şehit olayım. Sonra diriltileyim, sonra şehit olup tekrar diriltileyim, sonra şehit olup tekrar diriltileyim, daha sonra tekrar şehit olayım ve tekrar diriltileyim.' hadisi şerifiyle müjdelemiştir. Bugün, Peygamberimizin temenni ettiği mertebeye ulaşan ve inşallah ahirette hepimizin imreneceği makamlara kavuşan şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı, huzurlu uzun ömür diliyoruz."

Bütün şehitlerin Kuran'da buyrulan müjdelere mazhar olması niyazında bulunan Erbaş, "Şehit ailesi olmak, gazi olmak, değerleri uğruna canını feda edecek bir yüreğe, evlada, yakına sahip olmak hem dünyada hem ahirette büyük bir onurdur. Sizleri ve bütün şehit ailelerini böyle asil evlatlar yetiştirdikleri için kutluyorum. Rabbim ecirlerinizi bol eylesin ve sizi cennette şehitlerimizle beraber Peygamber Efendimize komşu eylesin." değerlendirmesinde bulundu.

- "Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız"

Şehitlere karşı en büyük vazifenin, onların canlarını feda ettikleri değerlere ve geride bıraktıkları ailelerine sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Erbaş, "Bizler de bütün gücümüz ve imkanımızla şüheda emaneti vatanımıza ve değerlerimize sahip çıkacağız. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız." ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sözlerini şu duayla tamamladı:

"Rabbimiz; birliğimize, beraberliğimize, dirliğimize göz diken, izzetimize, şerefimize kurşun sıkan, umudumuzu, huzurumuzu bozmak isteyen, istiklal ve istikbalimize kasteden hainlere fırsat vermesin. Bizleri musibetlere, fitnelere ve tefrikalara karşı uyanık eylesin. Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi, istiklal ve hürriyetimizi, dostluk ve muhabbetimizi daim ve baki eylesin."

İftar yemeğine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu da katıldı.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23