• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Direkt öldüren Nipah virüsü ile ilgili flaş açıklama

Yeniakit Publisher
2018-06-20 22:29:00 -
Direkt öldüren Nipah virüsü ile ilgili flaş açıklama

Hindistan'da meyve yarasalarının taşıdığı ve mayıs  ayında 17 kişinin ölümüne neden olan Nipah virüsünün meyvelerde yaşamasının  mümkün olmadığı açıklandı.

Ulusal Viroloji Enstitüsünden (NIV) yapılan açıklamada, meyve  yarasalarının taşıdığı ölümcül virüsten dolayı insanların meyve yemekten  korkmalarını gerektiren herhangi bir sebebin olmadığı bildirildi.

Açıklamada, Nipah virüsünün hayvanlarda görüldüğü ancak meyvelerde  yaşamasının mümkün olmadığı, çoğalabilmeleri için insan veya hayvan hücrelerine  ihtiyacı olduğu bilgisi verildi.

İnsanların her olasılığa karşı, bir kuş veya yarasa tarafından  parçalanmış meyvelerden tedbiren uzak durmaları uyarısı yapıldı.

Geçen mayıs ayında Kerala eyaletinde Nipah virüsü salgını ortaya  çıkmış ve 17 kişi yaşamını yitirmişti.

Bölgede 1407 kişi karantinaya alınmıştı.
  
Virüs nedeniyle halk arasında meyve yeme korkusunun başladığı  Hindistan'da, en çok meyve ithalatının yapıldığı Birleşik Arap Emirlikleri'nden  alımlar durdurulmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Nipah virüsü bulaşanlarda belirtiler hemen ortaya çıkmasa da ateş,  başağrısı, boğaz ağrısı ve kaslarda ağrı gibi belirtilerle grip benzeri bir durum  gelişebiliyor. Sonraki aşamada ise baş dönmesi, yorgunluk, bilinç değişiklikleri  yaşanabiliyor.

Malezya'nın Nipah bölgesinde ilk kez bir salgınla başlayan bu virüsün  biyolojik silah olduğuna dair iddialar da bulunuyor.

Singapur, Malezya, Hindistan ve Bangladeş'te en fazla görülen Nipah  virüsünün, meyve yarasaları aracılığıyla taşındığı ifade ediliyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23