• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dine sövmek Suç olmasın!

Yeniakit Publisher
2013-10-02 20:58:58 - 2013-10-02 20:58:32
Dine sövmek Suç olmasın!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günü açıkladığı ‘Demokratikleşme Paketi’ gündemdeki yerini korurken her kesimden çeşitli görüş ve tepkiler gelmeye devam ediyor

TALHA ÇOLAK / ANKARA  - . Pakete tepki gösterenlerden biri olan CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, paketteki ‘nefret suçları’ düzenlemesini eleştirerek, “Bunun dine hakaret yasası çıkmasından çekiniyoruz. Dine hakaret yasası şeklinde çıkarsa ifade özgürlüğünü kısıtlar” iddiasında bulundu. 
LGBTT’LERİ SAVUNDU
CHP’li vekil Erdemir, paketteki ‘nefret suçları’ düzenlemesine eleştiride bulunarak, “Çizilen çerçeve muğlak. ‘Cinsel yönelim’ ve ‘cinsiyet kimliğine’ koruma getirilmiyor. Bu ifadelerin yasaya girmesi çok önemli. Ayrıca, ateistler, inançsızlar, agnostikler için koruma görülmüyor” diyerek; lezbiyen, homo, biseksüel, transseksüel ve travestiler (LGBTT) ile Allah’a ve dine inanmayanların isteklerini savundu.
DİNE HAKARETİ SUÇ KABUL ETMİYOR
Azınlıkta ve çok uçta olan bu grupların hakkını savunan CHP’li Erdemir’in, dine karşı tavrı ise gözden kaçmadı. ‘Nefret suçu’ düzenlemesinin ‘dine hakaret’ yasası olarak çıkmasından çekindiklerini söyleyen Erdemir, “Düşünce özgürlüğü önünde çok ciddi kısıtlamalar var. ‘Dine hakaret’ yasası şeklinde çıkarsa halihazırda zaten dar olan ifade özgürlüğünü daha da kısıtlayabilir” diyerek dine hakaretin suç kapsamına alınmaması gerektiğini açıkça dile getirdi.
İSLÂM KARŞITI GRUPLARI CİDDİYE ALIYOR
Milyonlarca Müslümanın taleplerini gündeme getirmeyen CHP’li Erdemir, düzenlemede ‘Nefret Suçları Yasa Tasarısı Platformu’nun isteklerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ancak platformun dikkate alınmadığını vurguladı. Bu platformda ise, Alisiz Aleviliği savunan Alevi dernekleri,  LGBTT dernekleri, Kaos GL Derneği, Ermeni dernekleri, Hıristiyan ve kilise vakıfları, marjinal sol örgüt ve sendikalardan onlarca grubun bulunması dikkat çekti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23