• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Devletin verdiği kira yardımı nereden alınır, başvurular nereye yapılır?

Yeniakit Publisher
2020-02-26 13:12:00 - 2020-02-26 13:19:13
Devletin verdiği kira yardımı nereden alınır, başvurular nereye yapılır?

Kira yardımı nasıl alınır? Devletin sağlamış olduğu ekonomik yardımlar arasında kira yardımı da yer alıyor. Devlet ister dar gelirli vatandaş olsun ister kentsel dönüşüm yaptıranlar olsun isterse de depremde evleri zarar görün vatandaşlar olsun kira yardımı yapmakta. Peki kira yardımı almak için nereye başvurulur? deprem ve kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? İşte devletin verdiği kira yardımlarına ilişkin haberin detayları.

Devletin sağlamış olduğu ekonomik yardımlar arasında kira yardımı da yer alıyor.  Devlet ister dar gelirli vatandaş olsun ister kentsel dönüşüm yaptıranlar olsun isterse de depremde evleri zarar görün vatandaşlar olsun kira yardımı yapmakta. Peki kira yardımı almak için nereye başvurulur? deprem ve kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? İşte devletin verdiği kira yardımlarına ilişkin haberin detayları.

Maddi anlamda sıkıntı yaşayan ailelerin kira paralarının karşılanması amacı ile pek çok kurum ve kuruluş tarafından kira yardımı verilmektedir. Kira yardımından yararlanmak isteyen dar gelirli vatandaşların başvurularını kaymakamlık binaları içerisinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapmaları gerekir. Başvuruda bulunacak vatandaşların uyum sağlaması gereken bazı şartlar bulanmaktadır. Başvuru esnasında istenen belgeleri tamamlayarak başvurularını yapanlar ilgili yardımdan yararlanabilirler.

Kira yardımı için nereye başvurulur?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler

Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları

Belediyeler
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL’ ye varan kira yardımları yapılmaktadır.)

Sivil Toplum Kuruluşları

Özel Vakıflar ve dernekler

Gönüllü kuruluşlar ya da şahıslar tarafından kira yardımı yapılmaktadır.

Deprem ve kentsel dönüşüm kira yardımı

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremin ardından yaralar sarılmaya devam edilirken Bakanlık tarafında kira yardımı ödemeleri yapılmaya başlandı. Kira yardımı ödemeleri başlmışken yararlanmak isteyen depremzedeler kimlikleri ile başvuru yapabilirler. Depremzedelerin İletişim ve İrtibat Ofislerinde Nüfus Cüzdanı ile başvuruda bulunduğu kira yardımları için banka hesap bilgileri de vatandaşlara kolaylık sağlanarak açılıyor. Bu hesaplar aracılığı ile kira yardımı ödemesi yapılıyor.

Elazığ’da ne kadar kira yardımı yapılacak?

Mustafa Paşa Mahallesinde 507 malik ve 30 kiracı olmak üzere 537 hak sahibine 1 milyon 946 bin TL, Abdullah Paşa Mahallesinde ise 254 malik ve 6 kiracı olmak üzere 260 hak sahibine 988 bin 391 TL ödeme yapıldığı açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 797 hak sahibine 2 milyon 935 bin TL kira yardımı ödemesi yapıldığı ifade edildi. Bununla birlikte Karşıyaka Mahallesinden şuana kadar 73 kişinin başvuruda bulunduğu, ve ödemelerinin bu hafta içinde yapılacağı aktarıldı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ayşe

Iki çocuk annesıyım kırami çok zor ödüyorum ev işlerine gidiyorum oda çıkmıyor virüsten dolayı çok zor durumdayım gerçekten kira yardımı almak istiyorum
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23