• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Destici'den ABD ziyareti yorumu: Tüm engellemelere rağmen ziyaretin gerçekleşmiş olması bile büyük başarıdır"

Yeniakit Publisher
2019-11-14 13:41:00 -
Destici'den ABD ziyareti yorumu: Tüm engellemelere rağmen ziyaretin gerçekleşmiş olması bile büyük başarıdır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sayın Cumhurbaşkanımızın geniş bir heyetle Amerika Birleşik ziyareti bütün engellemelere rağmen gerçekleştirilmiştir. Tek başına bu bile başarıdır." dedi.

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  “Görünen odur ki; iletişimde kalmak bazılarının hesaplarını bozmuştur.” diyen Destici, "Sayın Cumhurbaşkanımızın geniş bir heyetle Amerika Birleşik ziyareti bütün engellemelere rağmen gerçekleştirilmiştir. Tek başına bu bile başarıdır. Çünkü meseleleri ancak konuşarak çözebilirsiniz. Kaldı ki, son dönemlerde hasmane tutumlarını unutmamak kaydıyla söz konusu olan yıllardır stratejik ortak-müttefik olarak tanımlanan NATO müttefikimiz Washington'dır. Görünen odur ki; iletişimde kalmak bazılarının hesaplarını bozmuştur.” İfadelerini kullandı.

'Kararlılığımız devam edecek'

S-400'ler konusunda Türkiye'nin kararlılığına değinen Başkan Destici, şöyle konuştu:

“S-400’ler konusunda defterin kapanmadığı 'bu konuda çalışılacak' ifadeleriyle somutlaşmıştır. Türkiye, savunmasını ve güvenliğini sağlamak için kararlılığını ortaya koymuştur. F-35’ler için de görüşmeler sürecektir. Nasıl bir çözüm bulunacak sorusunun cevabı netleşmese de bir şekilde orta noktada buluşmanın iki ülkenin de yararına olacağına liderlerin inancı böylece ortaya çıkmıştır.”

'Türkiye terör hususundaki tezlerini delilleri ile masaya koymuştur'

"Bu görüşme Kürtler ile terör örgütü PKK-YPG yapılanmasının farklı olduğu, terör örgütünün Kürtleri asla temsil etmediği yönündeki görüşlerimizi kayda geçirmek, muhatabımıza Amerikan ve dünya kamuoyuna ifade etmek açısından da bizce faydalı olmuştur. Türkiye, tezlerini delilleriyle masaya koymuştur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sayın Cumhurbaşkanımız, Suriyelilerin geri dönüşü ve güvenli bölgenin işleyişi, Suriye’nin kuzeyi ve geleceğine ilişkin görüşlerini tekrar etme fırsatı bulmuştur. Türkiye’nin güvenlik kaygılarının giderilmesi ve bekasının sağlanması bağlamında bu görüşmenin faydalarının görüleceğini düşünüyoruz.”

Ziyarette FETÖ meselesinin de yeniden gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Destici, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye tezlerini, haklılığını üzerine basa basa dile getirmiştir. Bu mücadeleler uzun solukludur ve boşluk bırakmadan devam etmeyi gerektirir, öyle de olmuş Amerikan Başkanı’na belki kendi ekibi tarafından anlatılmayan gerçekler ilk ağızdan ifade edilmiştir.”

"Özetle; görüşme gayet olumlu geçmiştir. Başta terör örgütü PKK-YPG ve FETÖ olmak üzere,Suriye’nin kuzeyindeki güvenli bölge, sözde Ermeni meselesi ve yaptırımlar dahil bütün konular açıklıkla konuşulmuştur. Bu da ortak basın toplantısında yapılan açıklamalarda net bir şekilde görülmüştür. Güven bunalımı yaşanan ABD- Türkiye ilişkilerinde her konuda tam bir uzlaşma ya da mutabakat olmasa da olumlu anlamda yeni bir sayfa açılmış görünüyor ki bu atmosferde böyle bir sonucu başarı olarak nitelemek yanlış olmaz.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ar damari

El insaf el vijdan şahsında Türk milletine ağır hakaretler eden adamı ziyaret nasıl başarıdır.sizin hiç din vijdan insaf iniz yok mu

ERSİN

DOĞRU TESPİT HAYIRLI OLSUN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23