• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Derebucak’ta “Okul Dışarıda Günü” etkinlikleri düzenlendi

Yeniakit Publisher
2019-05-24 12:08:08 -
Derebucak’ta "Okul Dışarıda Günü" etkinlikleri düzenlendi

Konya’nın Derebucak ilçesinde, okulların bahçelerinde düzenlenen "Okul Dışarıda Günü" etkinlikleri renkli görüntüler oluşturdu.

Konya’nın Derebucak ilçesinde, okulların bahçelerinde düzenlenen "Okul Dışarıda Günü" etkinlikleri renkli görüntüler oluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tüm okul öncesi eğitim kurumlarına "Okul Dışarıda Günü" etkinlikleri kapsamında derslerin açık havada yapılması çağrısında bulunulmasının ardından Derebucak ilçesinde öğrenim gören minik öğrenciler okul bahçelerinde oyun oynayarak ders yaptı. Okul bahçelerinde öğretmenleri nezaretinde çeşitli oyunlar oynayan minik öğrencilere aileleri de eşlik etti.

Derebucak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, çocuğun yeteneklerini keşfetmesinde, iletişim becerilerini geliştirmesinde, kendini ifade etmesinde, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimi ile dil gelişimini sağlamasında en etkili yöntemlerden birisi olan oyunun, çocuğun hayatının provasını yaptığı en önemli dili ve aracı olduğu belirtildi. Açıklamada, "Oyun çocuğun hayatı, geleceği ve hayalleriyle baş başa kaldığı, gerçek dünya ile hayal dünyası arasındaki köprüdür. Oyunun çocuğun hayatındaki bu denli önemine dikkat çekmek amacıyla tüm dünyada kabul gören okul dışarıda günü etkinlikleri, ilçemizdeki okullarda velilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23