• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

''DEAŞ gelirse, insan haklarını unutun!''

Yeniakit Publisher
2016-11-14 18:15:00 -
''DEAŞ gelirse, insan haklarını unutun!''

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, DAEŞ'ın ülkeye yerleşebileceğini ve bu durumda ülkeyi savunmak için insan haklarından vazgeçilmesi gerektiğini açıkladı.

Uyuşturucu tacirlerine kanlı saldırılarıyla gündeme gelen Filipinler'de yeni tartışmanın kapısı açıldı. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ülkesine DAEŞ'ın yerleşebileceğini söyleyerek, bu durumda insan haklarını korumaktan vazgeçeceğini belirtti.

Reuters'in haber ajansının haberine göre, Suriye ve Irak'taki operasyonlara vurgu yapan Duterte, DEAŞ'ın ülkesine gelebileceğini söyledi.

Duterte, halkının DEAŞ tarafından katledilmesine müsade etmeyeceğini de vurguladı.

BATI'YA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Duterte daha önce DEAŞ'ın ortaya çıkmasında Batılı liderleri suçlamıştı. Duterte, "Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin bir diktatördü, bununla birlikte ülkede kontrolü sağlamıştı. ABD, İngiltere'nin desteğiyle Irak'ı işgal etti ve Saddam'ı öldürdü. Irak'a şimdi bir bakın. Libya'da neler olduğuna bakın. Suriye'de neler olduğuna bakın." sözlerine yer vermişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Irak işgalinin, petrol zengini bir ülkeyi kanlı çatışmaların içine ittiğini ifade eden Duterte, Irak halkının "boş vaatler için köşeye sıkıştırıldığını" söylemişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23