• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DDK, Paralel Yapı’nın ‘röntgenini’ çekecek

Yeniakit Publisher
2016-02-07 06:51:00 -
DDK, Paralel Yapı’nın ‘röntgenini’ çekecek

Devlet Denetleme Kurulu (DDK), hazırlayacağı raporla Paralel Yapı’nın işleyişi, faaliyetleri, insan ve finansman kaynakları, yürüttüğü yöntemler ve devlete sızma yöntemlerini ortaya koyacak.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurum ve kuruluşlarda Paralel Yapı’yla mücadele çalışmalarını denetlemekle görevlendirilen Devlet Denetleme Kurulu (DDK), hazırlayacağı raporla Paralel Yapı’nın işleyişi, faaliyetleri, insan ve finansman kaynakları, yürüttüğü yöntemler ve devlete sızma yöntemlerini ortaya koyacak. Kurulun, Paralel Yapı’yla ilgili yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan DDK Başkanı Yunus Arıncı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yapıyla mücadele konusundaki kararlılığını vurguladı. Arıncı, Erdoğan’ın bu konuda kendilerine çok kapsamlı bir talimat verdiğini hatırlatarak, bu mücadelenin bir taraftan yargı eliyle yürütülürken, diğer taraftan bazı kamu kurum ve kuruluşlarının da kendi bünyelerinde bu yapının bertarafına yönelik çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

“DEVLETİN HÜCRELERİNE KADAR GİRMİŞ BİR YAPI VAR

“Paralel Yapı’yla mücadelede DDK’nın devreye girmesiyle bu mücadele tam bir devlet refleksi haline gelmiş oldu” diyen Arıncı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mücadele kapsamında farklı kurumlarca farklı çalışmalar yürütülüyor ama halihazırda devletin arşivine girmiş, Paralel Yapı’yla ilgili somut bir rapor yok. DDK, bunu yapacak. Hazırlayacağımız raporla, Paralel Yapı’nın yapısı, işleyişi, faaliyetleri, insan ve finansman kaynakları, yürüttüğü yöntemler, devlete sızma yöntemleri, hepsi ortaya konulacak, işin fotoğrafı çekilecek. Paralel Yapı’nın finansman, insan kaynakları ve istihbarat gibi faaliyetlerini tamamen sonlandırmak için ne yapılabileceği konusunda mevzuat, idari tedbir, yargı süreci gibi her türlü öneriyi getirip, karar alma mercilerinin önüne koyacağız.”

DDK Başkanı Arıncı, tüm kurumlarda yürütülen çalışmaları, yargının çalışmalarını, hazırlanan iddianameleri incelediklerini ve olaya daha geniş bir perspektifte, devletin bütünü içerisinde bakış açısı getireceklerini belirterek, “Bu yapı dini hassasiyeti ve milliyetçiliği istismar etti. Tabanda bu yapıya sempati duyanların çoğu bu yönlerinin var olduğunu düşünerek bu yapıya yaklaştı. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘alttakiler ibadet, ortadakiler ticaret, tepedekiler ihanet ilişkisi içerisinde.’ Bu yapının dini bir cemaat olmadığını, klasik İslami inanıştan çok farklı birtakım argümanlara sahip olduğunu da ortaya koyacağız. Bu mücadelede DDK’nın en önemli misyonu, ilgili tüm kurumları harekete geçirmek olacaktır. Bu benim veya Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsi problemi değildir. Burada devlete yönelik bir tehdit var ve biz Türkiye Cumhuriyeti devletini bu beladan kurtarmak zorundayız. Devletin hücrelerine kadar girmiş bir yapı var, beynine kadar işlemiş bir yapı var. Bunu söküp atmak zorundayız. Ciddi, kararlı ve topyekun bir mücadeleyle bunu başarabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarının net olduğunun ve bunun takipçisi olacaklarının altını çizen Arıncı, DDK’nın kendisi dahil 9 üyesinin ve uzman kadrodaki personelinin talimat doğrultusunda Paralel Yapı’yla mücadele konusunda çalıştığını, işin koordinasyonunu ise bizzat kendisinin yürüttüğünü anlattı.
Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23