• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu'nun kurmaylarından Nedim Yamalı: Parlamenter sistemi istiyoruz

Yeniakit Publisher
2019-11-18 19:56:00 -
Davutoğlu'nun kurmaylarından Nedim Yamalı: Parlamenter sistemi istiyoruz

Ahmet Davutoğlu'nun ekibinde yer alan eski AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, başkanlık sistemine karşı olduklarını parlamenter sistemi istediklerini belirtti.

 Sezai Erhan  yeniakit.com.tr 

AK Parti'den istifa eden eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile birlikte partisinden ayrılan AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, kurulacağı söylenen yeni parti hakkında açıklamalarda bulundu. Yamalı, yeni partinin Aralık ayında açıklanacağını belirterek, “Partinin programına son şekli geçen hafta verildi. Tüzük üzerinde çalışmalar sürüyor. Bir çok ilde taban oluşturmamız ve teşkilatlanmamız devam ediyor” dedi.

Kurucular kurulu tamamlandı

Partinin kurucular kurulununda büyük oranda tamamlandığı ifade eden Yamalı, “Kurucular kurulu listesi tamamlandı gibi, detaylara bakılıyor. Partinin adı, logosu tam netleşmedi, 5-6 farklı seçenek var ve bir hafta içerisinde bitmiş olacak” diye konuştu.

Biz parlementer sistemi istiyoruz

Kuracakları partinin tamamen başkanlık sistemine karşı olduğu belirten Yamalı, kendilerinin parlamenter sistemi istediklerini söyledi.

Gül ve Babacan bizi istemediler

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun geçen yıl görüşme gerçekleştirdiğini belirten Nedim Yamalı, “Hal ve gidişatın iyi olmadığını Abdullah Gül ile Ali Babacan’a Ahmet Hoca ifade etti. Onlar ise aynı görüşü paylaştıklarını Davutoğlu’nun kendi yolunda ilerlemesini, kendilerinin ise farklı bir oluşum içinde olacaklarını söylediler. Aramızda bir küslük, kırgınlık yoktur” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şenel

Davutoğlu mu kurtaracak Türkiye'yi? Kendini bile kurtaramaz! İyi ki bizim vergilerden maaşı tıkır tıkır işliyor. Onu kuzu çobanı bile yapmaz bizim köylü.

Kara baba

Meclis’e girdide parlementer sistemi istemişler sevsinler sizleri
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23