• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbeler tarihi Yıldırım’da konuşuldu

Yeniakit Publisher
2017-02-19 14:46:24 -
Darbeler tarihi Yıldırım’da konuşuldu

Yıldırım ilçesinde, Gazeteci Hikmet Genç’in moderatörlüğünü yaptığı ’Osmanlı’dan Günümüze Darbeler’ programının Şubat ayı konukları Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan ile Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu oldu.

Kültür-sanatın şehri Yıldırım, ses getiren önemli etkinliklere imza atmaya devam ediyor. ’Osmanlı’dan Günümüze Darbeler’ adlı programında Gazeteci Hikmet Genç, Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan ve Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nu vatandaşlarla buluştu. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte Osmanlı döneminden 15 Temmuz 2016’ya kadar gerçekleşen birçok darbe, ayaklanma ve muhtıraların temeline bakıldığı zaman hepsinin arka planında yabancı unsurların parmağı olduğunu belirten Hikmet Genç, Cumhuriyet döneminde yapılan tüm anayasaların darbeden darbeye değiştiğine dikkat çekti. 15 Temmuz’da yaşanan kalkışmada, dünyanın hiçbir yerinde darbenin millet tarafından önlenmesinin örneği olmadığını dile getiren Hikmet Genç, darbe girişimi sonrası alınan kararlarla Türkiye’de demokrasinin ivme kazandığını ve Türkiye’de bir daha darbe yapmak isteyenlerin bin defa düşünmek zorunda olduğunu ifade etti.

Tarih boyunca yaşanan darbe süreçlerinin arka planında yer alan dış mihrakların, Osmanlı’nın ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesini, güçlenmesini ve dünyada söz sahibi olan bir ülke haline gelmesini önlemek adına darbeleri desteklediklerine vurgu yapan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, yapılan bir diğer baskının da sahip olunan doğal kaynakların kullanılmasının önüne geçerek gerçekleştirildiğini dile getirdi. Sultan Abdulaziz ve Sultan Abdulhamid dönemi darbelerinin ardından, Adnan Menderes’in idamına sebep olan 1960 darbesinin de bu sebeple gerçekleştiğine işaret eden Sofuoğlu, 15 Temmuz’da da yine Türkiye’nin güçlenmesini önlemek ve idareyi ele geçirmek adına yapılan kalkışmanın millet iradesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik durarak, hainlere boyun eğmemesi ile önlendiğini ve artık darbelerin tarihe karıştığını söyledi.

Petrol, doğalgaz, kömür gibi maddi kaynakların yanında Türkiye’nin manevi kaynaklarını da kullanmasını önlemek ve bu kaynaklardan uzaklaşmasını sağlamak adına birçok girişim yapıldığını ifade eden Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan ise, Türkiye’nin manevi dinamiklerine karşı yapılan birçok hareketin insanları değerlerinden uzaklaştırmak adına yapıldığını belirtti. Armağan, 15 Temmuz’da Gazi Meclis’in bombalanmasının, tankların vatandaşların üzerine sürülmesinin de aynı gerekçelerle yapıldığını, ancak milletin mermilere göğüs gererek bunlara geçit vermediğini ifade etti.

Programın sonunda katılımcılar başta Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali olmak üzere etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23