• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbecilerin parmak izi Akıncı Üssü'nde çıktı

Yeniakit Publisher
2017-02-08 12:33:00 -
Darbecilerin parmak izi Akıncı Üssü'nde çıktı

Darbecilerin üs olarak kullandığı Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanlığında ele geçirilen materyaller üzerinde Kriminal Daire Başkanlığınca yapılan incelemede 585 parmak izi tespit edildi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde üs olarak kullandığı Akıncı 4.  Ana jet Üssü Komutanlığında, darbe girişiminin başarısız olmasının ardından  yapılan aramada birçok materyale el konuldu. Kazan Cumhuriyet Başsavcılığı,  Emniyet Kriminal Daire Başkanlığından, bu materyaller arasında yer alan uydu  çıktıları ve evrakların üzerinde, varsa parmak izlerinin tespit edilmesini talep  etti.

Kriminal Daire Başkanlığınca hazırlanan raporda, adı geçen  komutanlıkta yapılan aramada ele geçirilen 146 doküman arasında darbe girişimi  sırasında hedef alınan "Gölbaşı Polis Özel Harekat", "Ankara Emniyet  İstihbarat/Yıldız'', ''Çevik Kuvvet'', ''TİB İncek'', ''Genelkurmay'', ibareleri  bulunan harita ve uydu görüntüleri ile yine üzerinde ''Cumhurbaşkanlığı Huber  Köşkü'' yazan uydu görüntüsünün yer aldığı çıktı da bulundu. Dokümanlar arasında  el yazısıyla ''Herkes teslim aldığı teçhizat'' adlı yazılı evrak, üzerinde  ''Akıncı'' yazılı zarf ile ''Atama Listesi'', ''Sıkıyönetim Mahkemeleri  Görevlendirme Listesi'', ''Sıkıyönetim Bölge Komutanları'' listesi de yer aldı. Dokümanlar üzerindeki 585 parmak izinden 377'sinin yeterli  karakteristik özellik tespit edilemediği için araştırılamadığı, kalan 208 izin,  parmak izi ve avuç izi teşhis sistemi veri tabanından sorgulamasının yapıldığı  aktarılan raporda, üzerinde ''Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü'' yazan uydu  görüntüsünün yer aldığı dokümanda 3 parmak izi bulunduğu ifade edildi.

ERDOĞAN'A SUİKAT DÜZENLEYECEK EKİBİN BAŞINDAKİ KOMUTANIN DA İZİ VAR 

Raporda yer alan ve parmak izleri tespit edilen darbe şüphelilerin  isimleri şöyle: ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimini yöneten  Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Tuğamiral Sinan  Sürer, Yüzbaşı Ali Pehlivan, Kurmay Yarbay Turgay Sökmen, Kurmay Yarbay Veli  Bilgin, Albay Osman Kılıç, Kurmay Yarbay Mustafa Barış Avıalan, Kurmay Binbaşı  Murat Bicil, Albay Ali Eraslan, Binbaşı Mehmet Cantürk, Yüzbaşı Murat Kale,  Yüzbaşı Ayhan Güney, Teğmen Yunus Kılıçaslan, Teğmen Sinan Alvur, Astsubay  Erdoğan Durgun ile S.A, O.Ö, S.G, R.Ş, Ü.Ü, H.D, O.D, A.T, M.K, U.D, E.G, S.D. ve  M.A.''

''Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü'' yazılı belge üzerindeki 3 parmak  izinden birinin Kurmay Yarbay Veli Bilgin'e ait olduğu belirtilen raporda,  Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in 2 evrakta, Tuğgeneral Partigöç'ün ise  üzerinde ''Gölbaşı Polis Özel Harekat'' yazılı evrakın da bulunduğu 3 evrakta  parmak iznin tespit edildiği, bunlar haricinde 208 sorgulama yapılabilen parmak  izi arasından 111 izin Emniyet Genel Müdürlüğü Otomatik Parmak ve Avuç izi Teşhis  Sistemi veri tabanında yapılan sorgulamada karşılıklarına rastlanılamadığı, bu  izlerin ayrı bir veri tabanına kaydedildiği aktarıldı.  Söz konusu darbe şüphelileri Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten  ihraç edilmişti.

AKINCI ÜSSÜ'NDE DEĞİLDİK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Söz konusu rapor üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığı, darbe şüphelilerini ifadeye çağırarak, parmak izlerini sordu.  Şüphelilerini ifadesini, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin  soruşturmaları yürüten savcılardan Ramazan Dinç aldı.   Aralarında şüpheli Kurmay Yarbay Veli Bilgin'in de olduğu şüphelilerin  büyük çoğunluğu ifadelerinde parmak izini kabul etmeyerek, darbe girişimi gecesi  Akıncı'da bulunmadıklarını veya darbe girişimine katılmadıklarını iddia etti. Şüphelilerden Ali Pehlivan ise etkin pişmanlıktan yararlanmak  isteyerek verdiği ifadesinde, parmak izine ilişkin ''Uydu görüntülerinde benim ve  yarbay şüpheli Veli Bilgin'in parmak izi çıkması normaldir. Bu rapora diyeceğim  yoktur çünkü, bu uydu görüntülerini bilgisayardan biz çıkardık. Görüntüleri  Gökhan Şahin Sönmezateş'e verdik.'' dediği belirtildi.  Bu arada, savcılığın talimatı üzerine Akıncı Üssü'nde çıkan evrak ve  delillerin, parmak izi için özel olarak muhafaza edildiği öğrenildi. (AA)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23