• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbeciler tanıdı: İşte Morales'in yerine geçen kukla!

Yeniakit Publisher
2019-11-13 22:18:00 -
Darbeciler tanıdı: İşte Morales'in yerine geçen kukla!

Bolivya'da Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman ve ordu komutanları, Senato Başkan Yardımcısı Jeanine Anez'in geçici devlet başkanlığını tanıdıklarını açıkladı.

ABD destekli bir darbe süreciyle istifaya zorlanan Devlet Başkanı Evo Morales'in istifaya zorlandığı ve Meksika'ya iltica ettiği Bolivya'da yayın yapan "Pagina Siete" internet sitesinde yer alan haberde, Genelkurmay Başkanı Kaliman ve ordu komutanlarının Bolivya Devlet Başkanlığı Sarayı Casa Grande del Pueblo'da kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden Senato Başkan Yardımcısı Jeanine Anez ile görüştükleri, görüşmeye Emniyet Müdürü Yuri Calderon ve polis yetkililerinin de katıldığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanı ve ordu komutanları, görüşmenin ardından yayımladıkları bildiriyle Anez'i geçici devlet başkanı olarak tanıdıklarını duyurdu.

Bildiride, "Koşullar göz önüne alındığında, askeri yasalar, normlar ve düzenlemeler izinde görevlerimizin başına döndüğümüzü size bildirmek istiyoruz. Hukukumuzun emrettiği gibi yeni hükümetin yanındayız" ifadeleri kullanıldı.

Emniyet Genel Müdürü Calderon da konuya ilişkin CNN International'a yaptığı açıklamada, ordu ve polisin eşgüdüm içinde çalıştığını ve birlikte hareket ettiğini söyledi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ne olmuştu?

Bolivya’da ABD destekli darbe nedeniyle istifa etmek zorunda kalan solcu Devlet Başkanı Evo Morales’in evi basılmış, hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Morales, iltica teklifini kabul ettiği Meksika'ya gitmek üzere Bolivya'dan ayrıldığını açıklamıştı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

karlıdağlar

nerde o batılı demokrasiciler?çıkarınıza göre değilmi?

oflu baba

GENELKURMAY BASKANI OLMAK KIMIN UMURUNDA HALK BIR OY BILE ALMADAN DEVLET YONETIMINE EL KOYUYOR 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23