• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbeci FETÖ üyeleri kurban parasıyla dünyayı dolaşmış

Yeniakit Publisher
2016-09-06 20:46:00 -
Darbeci FETÖ üyeleri kurban parasıyla dünyayı dolaşmış

İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan zanlıların, toplanan kurban paralarıyla gruplar halinde yurt dışı seyahatlere çıktıkları belirlendi. Sri Lanka'da çekilen bir fotoğrafta zanlıların fil üzerinde safari yapması dikkat çekti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen fotoğraflar ve örgütün kullandığı muhasebe kayıt sistemine düşülen notlar, gözaltına alınan zanlıların toplanan kurban bağışı paralarıyla yurt dışı seyahatlerine çıktıklarını ortaya koydu.

Ele geçirilen muhasebe kayıt sisteminde kurban için toplandığı görülen paraların amacı doğrultusunda kullanılmadığı, oluşturulan bütçenin örgütün çeşitli ihtiyaçlarının yanında örgüt üyelerinin yurt dışı seyahatlerine de aktarıldığı kaydedildi.

Fil üstünde safari
Örgütün "imamı" olarak anılan kişinin sorumluluğu altındaki örgüt üyelerinin topladıkları burs, kurban ve himmet miktarlarına göre ödüllendirdiği de iddia edildi.

Fotoğraf karelerine yansıyan görüntülerde kalabalık gruplar halinde yurt dışı seyahatlerine çıkan zanlıların, Tanzanya, Güney Afrika, Sri Lanka, Maldiv Adaları ve ABD'deki gezi anları yer alıyor.

Sri Lanka'da çekilen bir fotoğrafta zanlıların fil üzerinde safari yapması dikkat çekiyor. ABD'de örgüte ait bir okulu ziyaret ettikleri görülen zanlıların, bu ülkede yabancı uyruklu kişilerin de yer aldığı bir fotoğraf karesi bulunuyor. Örgütün okulunda kurulan masalarda kalabalık gruplar halinde kahvaltı yaptıkları görülen zanlıların neşeli oldukları görülüyor.

Bir fotoğrafta ise Kazakistan uyruklu kişilerin örgütün ele başı Fetullah Gülen'e hediye sunduğu sırada terör örgütünün "Kadim abisi" olarak bilinen, örgüt üyeleri arasındaki her türlü anlaşmazlığı çözdüğü belirtilen firari zanlı Yusuf Bekmezci de yer alıyor.

Operasyonun geçmişi
İzmir'de, 16 Mayıs'ta FETÖ/PDY'nin "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 36 kişiden 19'u tutuklanmıştı.

Operasyonda ele geçirilen kayıtlar ve muhasebe takip programları üzerinde yapılan incelemede, örgütün sözde eyalet yapılanmasındaki Karşıyaka bölgesinden sağladığı gelirler ve bunların dağıtımına ilişkin bilgilerin ayrıntılı şekilde yer aldığı saptanmış, İzmir'in kuzeydeki ilçelerinin yer aldığı bölgeden "kurban, burs ve himmet" adı altında bir yıl içerisinde yaklaşık 330 milyon lira gelir sağlandığına ilişkin bilgilere rastlanmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23