• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbe sevici FETÖ'cü 39 Yargıtay ve Danıştay üyesi firarda

Yeniakit Publisher
2016-09-17 11:16:00 -
Darbe sevici FETÖ'cü 39 Yargıtay ve Danıştay üyesi firarda

FETÖ'den haklarında yakalama kararı çıkan 39 eski Danıştay ve Yargıtay üyesi sırra kadem bastı. Firardakilerin 8’i Danıştay, 31’i Yargıtay üyesi. Aralarında kritik davalara bakan isimler de var.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, 140 Yargıtay, 48 Danıştay üyesi hakkında gözaltı kararı alındı. Bunlardan 149’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yeni yüksek yargı düzenlemesi ile üyelikleri düşürülen bu isimler, HSYK tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde meslekten ihraç edildi. Halen 39 Danıştay ve Yargıtay üyesi ise yakalanamadı.

YASADIŞI YOLLARDAN YURTDIŞINA KAÇTILAR

Bunların 8’i Danıştay, 31’i Yargıtay üyesi. Önemli bölümünün yasadışı yollardan yurtdışına çıktığı tespit edilen bu kişileri arama çalışmaları devam ediyor.

İŞTE FİRARDAKİ İSİMLER
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Firardaki isimler şöyle:

YARGITAY ÜYELERİ: Ali Eryılmaz, Mehmet Şahin, Ali Akın, Osman Yurdakul, Nazmi Dere, Ahmet Kütük, Gültekin Dinç, Selahattin Atalay, Mustafa Yılmazel, Candaş İlgün, Sefa Mermerci, Mustafa Albayrak, Kenan Karabeyeser, İlyas Şahin, Hüseyin Karagöl, Refik Sarıoğlu, Yusuf Ziya Arıncan, Mehmet Kasım Tunç, Kadir Kayan, Nazmi Çatak, Kuddusi Celalettin Esen, Mehmet Aydoğdu, Aydın Boşgelmez, Resul Çakır, İsmail Köse, Zihni Doğan, Fikriye Şentürk, Mehmet Kaya, Mustafa Erdoğan, Mehmet Murat Ferhat ve Salih Çelik.

DANIŞTAY ÜYELERİ: Orhan Boyraz, Mustafa Döner, İbrahim Ali Usta, Gürsel Ceylan, Ertuğrul Arslanoğlu, Hasan Turgut, Hamza Eyidemir ve Süleyman Kurt.”

KRİTİK DAVALARA BAKMIŞ İSİMLER

Firariler arasında bir dönemin kritik davalarına damgasını vurmuş isimler var:

KADİR KAYAN: Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi’yken Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu’nda (kozmik oda) günler süren arama yaptı. 2011’de Yargıtay üyesi seçildi. Arınç’a suikastın kumpas olduğunun ortaya çıkmasının ardından hakkında soruşturma başlatıldı.

FİKRİYE ŞENTÜRK: 2011’de Yargıtay’da terör ve örgütlü suçlara bakmakla yetkili 9. Ceza Dairesi üyesi yapılan Şentürk de halen bulunamadı. Hanefi Avcı ve Balyoz gibi kumpas davalarında verilen mahkûmiyet kararlarını onayan Şentürk’ün savcı olan eşi de firari.

KENAN KARABEYESER: FETÖ kumpası mağduru Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu’nun usulsüz mahkûmiyetine onama kararı veren 4 Yargıtay üyesi arasında bulunuyordu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23