• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Daha aktif bir Türkiye

Yeniakit Publisher
2020-01-20 13:50:00 -
Daha aktif bir Türkiye

Gazetemiz okurlarından Süleyman Alp, "Daha aktif bir Türkiye" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Süleyman Alp/İstanbul

PKK terör örgütüne karşı operasyonlar yapıldığı zaman akil adamlar diye birileri çıkmış ve yapılan bu operasyonları sert bir şekilde eleştirmişlerdi. Oysa ki bu “akil” adamların dilinden, sevgi ve halkların kardeşliği kelimeleri hiç düşmüyordu. Buna bir de özgürlük ve demokrasi kavramlarını da ekledik mi ohh tadından yenmezdi. Güneydoğu’da hendekler kazdılar, mayınlar döşediler ve her ne hikmetse devlet görevlileri, belediye başkanları, polis, istihbarat hiç kimse bunları görmedi.

Bölgeyi bir ara gizlense ve üstü örtbas edilse de girilemez hale getirdiler. Şehir içlerinde ve şehirler arası yollarda akılları sıra kimlik kontrolü yaptılar. Dağlara taşlara da uyuşturucu ekip biçerek ciddi gelir elde ettiler. İran, Irak, Suriye ve Afganistan’dan gelen ithal uyuşturucu, silah ticareti, kadın ticareti, adam öldürme ve cinayet, çek senet tahsilatçılığı gibi aklınıza gelecek bütün pis işleri yaptılar. Her ne hikmetse bunları da yıllarca kimse görmedi ve kimse duymadı. Neyse velhasıl devletin azmi galip geldi de ayağa kalktı, terörün kafasına vurdu. İçeride terör temizlenirken, terörün bir ayağı ve beslenme kaynağı olan yurtdışı operasyonları da yapılmalıydı.

Yurt içinde başarılı olamayan bu sözde barışseverler, bu kez de yurt dışı operasyonlarının yapılmasını engellemeye çalıştı. Barış harekâtlarını yapmayalım, oturalım oturduğumuz yerde diyen güruh, Türkiye’nin yurt dışı aktif operasyonlarda olmasını asla istemiyordu. Kendi içine kapanık, yıllarca kendi halkını fişleyip onları takip eden bir devlet olmak, bunların en büyük hayali ve yıllarca yaptıklarıydı. Şimdi de Libya için aynı şey söyleniyor ve Libya’ya müdahil olmamıza karşı çıkıyorlar. Gitmeyin, oturun oturduğunuz yerde. Oysa, bunun bize sağlayacağı siyasi faydaları anlamaktan uzak güruh, Amerika’nın ve neredeyse bütün Batı’nın niçin Akdeniz’de olduğunu bir türlü anlayamıyor. Yeni dönem konjonktürünü iyi okumak ve anlamak gerek.

Eski kafayla yeni dönemi değerlendirmeye kalkmak, eline aldığı eski bir el merceğiyle mikropları görmeye çalışmak gibi beyhude bir çaba. Türkiye tarihinde ilkleri yaşıyor. Osmanlı’dan sonra ilk kez yurtdışı harekat sahamızı ve dostlarımızı belirliyor, onlara destek veriyoruz. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur jargonu eskimiş ve köhne bir düşüncenin eseri. Sen dost edinmezsen ve dostluk yapmazsan, zaten kimse sana dost olmaz. Ayrıca ülke siyasetinde dostluktan ziyade siyaset ve ülke politikaları belirleyici unsurdur. Gün gelir Amerika ile kavga edersiniz ancak gün gelir ticaret yaparsınız.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ben küstüm oynamıyorum deme lüksünüz artık yok. Burnumuzun dibindeki petrol, petro kimya, doğalgaz ve hidrokarbon gibi önemli madenlere sırtımızı dönmek ülkenin geleceğine ve akıbetine ihanettir. İşte asıl beka sorunu budur. Unutmayalım, kimin elinden tutarsak aslında onlar da bizim elimizden tutmuş olurlar. Pakistan halkının Osmanlı yıkıldıktan sonra dahi ellerindeki altınları, bilezikleri Türkiye’ye yollamaları aslında kurulan bu güzel dostluğun birer emaresiydi. O bize ihanet etti bu bize ihanet etti, şöyle oldu, böyle oldu diye sürekli yakınmaktan ve şikâyet etmekten ve geçmişte yaşamaktansa, yeni nesil siyasete ayak uydurmak çok daha önemli.

Türkiye’nin yurt dışı siyaseti hiç olmadığı kadar aktif ve istihbaratımız da hiç olmadığı gibi ciddi çalışıyor. ”Siz gidin Selo’yu hapishanede ziyaret edin, sizi ve fikirlerinizi önemsiyoruz deyin. Siz gidin Selo’nun tiyatrosuna ve sonra teröristler ile el ele tutuşun, fotoğraf çektirin de sonra bize niçin PKK yandaşı diyorsunuz diye milleti kandırmaya çalışın.

Gözlerini kapatan ve olup biteni bilmesine rağmen, görmek istemeyen üç maymundan biri olacağımıza, sahaya inmiş aslan olalım da dosta sevgi ve güven, düşmana korku ve endişe verelim daha iyi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23