• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DAEŞ bin kişiyi zehirledi!

Yeniakit Publisher
2016-10-26 10:40:00 - 2016-10-26 10:46:21
DAEŞ bin kişiyi zehirledi!

Musul'da DAEŞ terör örgütünün temizlenmesine yönelik operasyonların başlatılmasının ardından örgütün hava saldırıları ve uydu görüntülerinden kurtulmak için yaktığı ateşin dumanı bölgede zehirlenmelere yol açtı.

Yoğun duman nedeniyle hava saldırılarının zora girmesi bir yana, çevre bölgelerde zehirlenme vakaları da yaşanıyor.

Geçen hafta Mişrak’taki sülfür geri kazanım tesisisin teröristlerce ateşe verilmesi sonrası, dumanlar ABD’nin Batı Kayara hava üssüne kadar ulaşmış, solunum güçlüğü yaşayan buradaki askerlere gaz maskesi takmaları emri verilmişti. En son, teröristler, Musul’un güneyindeki Al Tina köyünün yakınlarında bir fabrikayı yaktılar.

Buradaki duman petrol kuyularından çıkan dumanla birleşti ve Musul’un üzeri siyah dumanla kaplandı. BM’ye göre, sadece bir haftada sağlık merkezlerine başvuran yaklaşık bin kişiye dumanların neden olduğu toksik zehirlenme teşhisi kondu. Hatta iki kişi bu nedenle hayatını kaybetti.

DEAŞ’tan sivillere katliam
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BM İnsan Hakları Komisyonu DEAŞ’ın Musul civarındaki kentlerde son hafta içinde toplu katliamlar yaptığı yolunda yeni raporlar aldı. BM’nin Irak Güvenlik Güçlerine dayandırdığı bilgilerde, Nasır kentinde 70 sivilin cesetlerinin bulunduğu açıklandı. Açıklamaya göre Pazar günü de DEAŞ tarafından esir tutulan 50 polis Musul dışında infaz edildi. Paylaşılan bilgilere göre Musul’un 50 km güneyindeki Safina köyünde de 15 sivil infaz edildikten sonra cesetleri halka korku vermek için yakınlardaki bir ırmağa atıldı.  Ayrıca aynı köyde, altı kişi arkasına bağlandıkları araçla sürüklenip parçalanarak öldürüldüler.  Üç kadın ile üç kız çocuğu da bir sözlü tartışmadan sonra vurularak öldürüldüler.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23