• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Refah Partisi izahı

Yeniakit Publisher
2019-11-14 14:44:00 - 2019-11-14 14:50:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Refah Partisi izahı

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında partisinin Kızılcahamam kampının açılış konuşmasında "AK Parti" yerine "Refah Partisi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha sonra bu dil sürçmesini nasıl izah ettiğini anlattı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, partisinin Kızılcahamam kampının açılış konuşmasında "AK Parti" yerine "Refah Partisi" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha sonra bu dil sürçmesini nasıl izah ettiğini anlattı.

Abdulkadir Selvi, yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye giderken AK Parti Grup Başkanı Numan Kurtulmuş'u aradığını belirtti.

"Erdoğan ile Kurtulmuş arasında bir uçak yolculuğuna göre uzun bir görüşme yapılıyor. Ardından Numan Kurtulmuş, AK Parti Meclis Grup Başkanı Naci Bostancı ile irtibat kuruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘milletvekilleriyle istişare toplantısı’ yapılması yönündeki talimatını iletiyor" diyen Selvi, devamında şunları kaydetti:

"Ciddi bir kriz yaşadığımız ABD’nin başkanı ile görüşmeye giderken Erdoğan’ın uçaktan telefon edip Numan Kurtulmuş’tan milletvekilleriyle toplantı yapmasını istemesi şaşırtıcı gelebilir. Ama bu Erdoğan’ın partiye ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi. Erdoğan ABD yolunda olduğu için salı günleri yapılan grup toplantısı bu hafta yapılamadı. O nedenle Numan Kurtulmuş dün AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldi."

'Erdoğan ile Kurtulmuş, bir önceki sohbette Refah Partisi günlerine gitmiş'

Bir önceki grup toplantısında AK Parti'nin verdiği mücadeleyi anlatan Erdoğan'ın "Vesayet odakları AK Parti’nin hem bizatihi varlığını, hem de iktidarını uzun süre kabullenemediler" dediğini hatırlatan Selvi, şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"O günkü notlarıma bakıyorum, defterime bir de ’dava vurgusu’ notu düşmüşüm. 5 Ekim’de Kızılcahamam’daki istişare toplantısında da ’Biz sıradan bir parti değiliz. Bu hareket bir davadır ve bizler dava arkadaşları olarak buradayız. Partimize yönelik saldırıların sebebi, şahsımın veya tek tek şahıslarımızın değil, temsil ettiğimiz davanın en büyük tehdit olarak görülmesindendir. Şahıslar gelip geçer ama bu dava ilanihaye bakidir’ diye konuşmuştu. AK Parti’yi sadece iktidar olmaktan ibaret görenler açısından önemli bir uyarıda bulunmuştu.

Hatırlarsanız, Erdoğan Kızılcahamam’daki konuşması sırasında, AK Parti yerine dil sürçmesiyle ’Refah Partisi’ demişti. Daha sonra tebessüm ederek bu yanlışı düzeltmişti. Erdoğan daha sonra dil sürçmesini ’Bir gece önce Numan Bey’le Refah Partisi günlerini konuştuk. Oradan dilime takılmış’ diye izah etmiş. Erdoğan ile Kurtulmuş, bir gece önceki sohbette Refah Partisi günlerine gitmiş, o günlerdeki samimiyeti ve davaya olan sadakati konuşmuşlar."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bekir

Tabi ya 

ERSİN

ERDOĞAN REİS KRAL ADAM
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23