• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cübbeli Ahmet Hoca’dan kritik uyarı: İslam'da bu külliyen yasaktır

Yeniakit Publisher
2019-12-06 19:17:00 - 2019-12-06 19:21:29
Cübbeli Ahmet Hoca’dan kritik uyarı: İslam'da bu külliyen yasaktır

Cübbeli Ahmet Hoca, katıldığı bir televizyon programında "Şuan asla cezaları fertler, fertlere uygulayamaz, İslam'da bu Külliyen yasaktır" dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca, tv100 ekranlarında Yüz Yüze programına konuk oldu. Diyanet'e genel manada katıldığını söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, "Şuan asla cezaları fertler, fertlere uygulayamaz, İslam'da bu Külliyen yasaktır" dedi.

Diyanet'e genel manasında güveniyoruz diyen Cübbeli Ahmet Hoca, “Diyanet yüksek din işleri kurulu fetva mahiyetindeki, 28 Şubat sürecinde bile başörtüde ne tür olaylar olduğu halde o kurul dik durdu ve başörtü Kur'an'ın emridir diyebildi. Bu sebeple Diyanet’e genel manada katılıyoruz” dedi.

Şuan asla cezaları fertler, fertlere uygulayamaz diyen Cübbeli Ahmet Hoca, "İslam'da bu Külliyen yasaktır" ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın tv100'deki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"(Diyanet için) Son zamanda yani önceki dönemlere göre tabii eski büyük alimler artık yok. Dolayısıyla ilmi kifayetsizlik var. Yani o alimler yetişmiyor artık. Bir Elmalılılar, bir Ömer Nasuhi’ler gibi... Yani bu ilim seviyesi olmadığından biraz Tabii ki direkt karar verilemiyor. Toplumdan bir tepki gelince geri adım atma gibi durumlar var. Bazı şeylerde güzel dik duruyorlar. “İslam’ın emri budur” diyebiliyorlar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bir de şöyle bir durum var. Bunu mutlaka söylemem lazım. Şu an bu cezaları asla fertler fertlere uygulayamaz. Yani örnek olarak “Bir adam bu benim oğlumdur sana ne... Ben doğurdum, ben büyüttüm. İçki içti, ben buna bir sopa vuracağım” diyemezsin. İslam’da bu külliyen yasaktır.

"Kimse tatbik edemez"

Mesela biz bugün Nişanca Cami’de sohbet ederken adamın biri bir kağıda yazmış “Ben zina ettim. Benim recmedilmem lazım, evliydim de, ahirete bu günahla çıkmak istemiyorum. Beni temizletin” yazmış. Hadisteki usulü tatbik etmeye kalkmış.

Mahmud Efendi kalktı ayağa; “Böyle bir şeyi bize niye yazıyorsun. Bir şey yapmışsın niye bunu söylüyorsun. Niye bunu anlatıyorsun burada…Bu bizim görevimiz değil, biz bunu tatbik edemeyiz. Kimse tatbik edemez” dedi.

Yani şu anda hiçbir ferdin hiçbir ferde hanımı olsun, çocuğu olsun, sever de, döver de falan böyle bir şey yok.

İslam’da bu cezalar mahkeme kararı çıkarsa oluyor. Bu durumun bugün uygulanırlığı yok. İslam’în hukümleri bugün tatbik edilse, biz bundan memnun oluruz, isteriz.

Ama bugün bu uygulanmıyor diye de kalkıp da bu devleti tanımam, Cumhuriyeti tanımam, hükümeti tanımam, askere göndermem, vergi vermem demeyiz.

Çünkü bu bizim devletimizdir. Bunun bekası hepimizin bekasıdır. Namuslarımız korunuyor. Çoluğumuzla çocuğumuzla birkaç lokma ekmek yiyoruz evimizde.

Dolayısıyla biz devlete vergimizi de veririz askerimizi de göndeririz bütün mükellefiyetleri vatandaşlık görevimizi yaparız. Fetvayı da böyle veririz. "

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emekl

Recm Yahudilikte vardı oda kaldırıldı Müslümanlıkta yok Kuran esas alınmalı Kuran dada yokken var demek Kuranı inkardır

Pençe

Jetsky ni stüdyo girişine mi bıraktın cubbbbeeliiii
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23