• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çipras'tan seçim sonrası Erdoğan açıklaması

Yeniakit Publisher
2018-06-25 19:53:00 - 2018-06-25 19:54:55
Çipras'tan seçim sonrası Erdoğan açıklaması

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye’deki seçimlerin son derece demokratik ortamda gerçekleştiğini açıkladı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye’deki seçimlerin son derece demokratik ortamda gerçekleştiğini söyledi. Çipras, Pazar gecesi Brüksel’de gazetecilerin sorusu üzerine “Seçimlerin son derece demokratik ortamda gerçekleştiğine dair bulgular var” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgo Amanatidis “Seçimleri tekrar kazanması, Erdoğan’ın, artık farklı bir bakış açısı ile hareket ederek AB’ye yakınlaşmak amacıyla atması gereken adımları düşünmesi için fırsattır. Erdoğan’ın Yunanistan ile ilişkilerde de seçim öncesi dönemdeki ritorikten farklı bir yaklaşımda olmasını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

"HALK İSTİKRARI SEÇTİ"

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Tasos Hacivasiliu, Skai televizyonunda şunları söyledi:

“Seçimlerin 3 galibi var. Erdoğan, İnce ve HDP. Erdoğan büyük bahsi kazandı. İnce, 2-3 yıl sonra Türk siyaset hayatında önemli bir konumda olacak. Seçim öncesi milliyetçi söylemler sonuçlarda etkili oldu. Türk halkı özellikle 15 Temmuz darbesinden sonra ülkede istikrar istiyor. Bu istikrarı da Erdoğan’ın sağlayabileceğine inanıyor. Türklerin son 10 yılda gelirlerinin 2 katına çıkmış olması da seçim sonucunu etkiledi. Türk-Yunan ilişkilerine gelince, Erdoğan’ın kazanması bizim derin bir nefes almamızı sağlıyor. Erdoğan’ı tanıyoruz ve hedeflerini de biliyoruz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YUNAN BASINI ADETA COŞTU

Yunan medyası ise seçim sonuçlarını hakkında “Erdoğan tek hakim”, “Erdoğan silip süpürdü”, “Erdoğan tufanı”, “Türk halkından sonra para piyasaları da oyunu Erdoğan’a verdi. Türk Lirası değer kazandı” şeklinde başlıklar kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23