• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aksaray'daki turistlere Koronavirüs teşhisi konuldu mu?

Yeniakit Publisher
2020-01-28 22:18:00 - 2020-01-28 22:17:22
Aksaray'daki turistlere Koronavirüs teşhisi konuldu mu?

Koronavirüs'ün Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp hızla yayılmasıyla tüm dünyanın gündemine oturdu. Virüse yakalananlarda akut solunum yolu enfeksiyonu görülüyor. Birkaç hafta içerisinde hızla yayılan virüse, Çin'in dışındaki ülkelere de hızla yayılıyor. En son Almanya'da 1 kişide teşhisi konulan Koronavirüs Türkiye'de de paniğe neden oldu. Aksaray'da koronavirüs şüphesiyle tedavi altına alınan kişilerde Koronavirüs teşhisi konuldu mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıtladı. İşte detaylar...

Koronavirüs'ün Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp hızla yayılmasıyla tüm dünyanın gündemine oturdu. Virüse yakalananlarda akut solunum yolu enfeksiyonu görülüyor. Birkaç hafta içerisinde hızla yayılan virüse, Çin'in dışındaki ülkelere de hızla yayılıyor. En son Almanya'da 1 kişide teşhisi konulan Koronavirüs Türkiye'de de paniğe neden oldu. Aksaray'da koronavirüs şüphesiyle tedavi altına alınan kişilerde Koronavirüs teşhisi konuldu mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıtladı. İşte detaylar...Aksaray'daki turistlere Koronavirüs teşhisi konuldu mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Aksaray'daki coronavirüs şüphesiyle ilgili konuştu. bakan Koca yapılan incelemeler sonucunda corona virüsü vakasına rastlanmadığını Çinli turistin H1N1 olduğunu açıkladı.

Bakan Koca'nın sözleri şöyle:

Aksaray’da dünden bu yana gündemde olan 12 kişinin içinde sadece bir kişinin öksürük ve halsizlik yakınmasıyla başvurması neticesi 12 kişiyi izole bir ortamda sonuç çıkana kadar yakın takip etmeyi uygun bulduk.

Hastalık genelde zatürre tablosuyla ilerleme potansiyeli taşıyor. Ama bu hastamızda herhangi bir ilerleme olmadı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Örmek numune çalışmasında H1N1 olarak kesin tanısını almış olduk.

Herhangi bir şüphenin olmadığından emin olduk.

Budan sonraki süreçte mevsimsel grip tedavisi süreci olacak.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde bir operasyon merkezi oluşturduk. Bakanlık bünyesinde de bir bilim kurulu da oluşturuldu.

Termal kamera ile şüpheli olarak tespit ettiğimiz, yani ateşinin olduğu bir yolcu olmadığını çok net bir ifade ile söyleyebilirim.

Çin'deki Türkler Türkiye'ye gelecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika açıklamalarda bulundu. Çin'de Koronavirüs tehdidiyle ülkeye dönemeyen vatandaşlarımızın ülkeye gelmesi ile ilgili açıklama yaptı. 

Koca,Türk vatandaşımız olarak 25 kişiye yakın olduğunu biliyoruz. Bu sayı 30-35'i bulabilir. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığımızla işbirliği içerisinde buradan bir Milli Savunma Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile getirmekten yanayız. Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarından oluşan bir ekibi güvenlik tedbirlerinin alınması şartıyla Çin'e göndermeyi ve oradan hastalarımızı, vatandaşımızı gelmek isteyenleri getirmekten yanayız, diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23