• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin ile o ülke arasında yol krizi başladı!

Yeniakit Publisher
2018-03-13 17:40:00 -
Çin ile o ülke arasında yol krizi başladı!

Bugün bir araya gelen Çinli ve Kırgız yetkililerin görüşmesinde Çin tarafının yolu olabildiğince kısa tutma noktasında ısrarcı olduğu belirtildi.

Çin, "Bir Kuşak, Bir Yol" adlı İpekyolu'nu canlandırma projesi kapsamında Orta Asya'da birçok yatırımda bulunuyor. Çin'in ısrarcı olduğu anlaşmalardan biri de Çin'i Özbekistan ile bağlayacak olan Taşkent-Oş-Kaşgar transit yol ve demiryolu projesi.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'ten başlayarak yine Özbekistan'ın Andican şehrinden geçecek yol daha sonra Kırgızistan'ın Oş şehrinden transit olarak Çin yönetimi altındaki Uygur Özerk Yönetimi'ne bağlı Kaşgar iline bağlanacak. Bugün biraraya gelen Çinli ve Kırgız yetkililerin görüşmesinde Çin tarafının yolun olabildiğince kısa tutma noktasında ısrarcı olduğu belirtildi.

Öte yandan Kırgız yetkililer transit rotanın ülkenin ulaşımının modernizasyonuna katkıda bulunması gerektiğini vurguladı. Kırgızistan Ulaştırma ve Yol Bakanı Cemşitbek Halilov: "Ana sorunumuz yolun rotası. Biz demiryollarımızın modernleşmesini içeren bir teklifte bulunduk. Ancak Çin tarafı transport ve kısa bir rotada ısrarcı. 20 Nisan'da Özbekistan'ın da katılımı ile üçlü bir toplantı gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23