• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çevreci cemreler Haliç’te

Yeniakit Publisher
2018-03-14 10:43:00 -
Çevreci cemreler Haliç’te

Cemre Koleji öğrencileri çevreyi korumaya dönük öğrendiklerini uygulayarak topluma örnek oluyor.

Cemre Koleji öğrencileri geçtiğimiz günlerde Marmara denizinde gerçekleştirilen yüzey temizliği işlemini yerinde takip ettiler. Yerli üretim olan sekiz adet DYT’nin deniz temizliğinde nasıl kullanıldığını gözlemleme fırsatını yakaladılar.

YERİNDE UYGULAMA

Sütlüce iskelesinin hemen yanında bulunan İstaç’ta gerçekleşen etkinlikte Sistem Geliştirme şefi Salih Gündüz’ün eşliğinde bilgilendirilen öğrenciler Haliç’te yolculuğa çıktı. Şef Gündüz, yolculuk sırasında çocuklara önce Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi sırasında karadan gemileri yürüttüğü yeri gösterdi. Haftanın yedi günü yapılan deniz temizliğiyle ilgili bilgi veren Gündüz, çalışmalarını İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı sekiz adet yerli üretim DYT (Deniz Yüzeyi Temizleme) teknesiyle yaptıklarını söyledi. Bir pet şişenin denizde 450-500 yıl içinde kaybolabildiğini öğrenince çok şaşıran çocuklar yetkiliden önemli bir uyarı da aldılar.

SAHA KADAR ÇÖP TOPLANDI

Gündüz, “Biz bütün gün denizde, kıyılarda ve kumsallarda temizlik yapıyoruz. Fakat hiç evinden çıkmadan denizi kirleten insanlar da var. Lavaboya döktüğümüz kızartma yağları denizin yüzeyini kaplamakta ve deniz canlılarına ışık ulaşmasını engellemektedir. İnsanlar oturduğu yerde bile denizi kirletebilmektedir” dedi. Deniz temizleme çalışmalarının yüzeyle sınırlı kalmadığını, su altı kameralarıyla denizi kirlettiği tespit edilen tekne veya gemilere büyük oranda ceza kesildiğini belirten Gündüz, bir yıl içinde denizden bir futbol sahasını dolduracak kadar çöp toplandığını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23