• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Çankayalı Babalar" mezun oldu

Yeniakit Publisher
2018-03-01 22:44:51 -
"Çankayalı Babalar" mezun oldu

Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarıyla Türkiye’nin ilk mor bayraklı yerel yönetimi olmaya hak kazanan Çankaya Belediyesinin, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte düzenlediği “Baba Destek Programı” ilk mezunlarını verdi.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde, sertifikalarını Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in elinden alan 110 baba, Çankaya’nın ilk sertifikalı babaları oldu. Törenin açılış konuşmasını yapan Taşdelen, programın, Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullara karşı duruşun çalışması olduğunu belirterek, "Son 15 yılda aile içi şiddet, cinsel suçlar arttı. 12 yaşındaki çocukların evlendirilmesini, kadın cinayetlerini

tartıştığımız günler yaşıyoruz. Bu ülke bu hale nasıl geldi?" ifadelerini kaydetti.

Çağdaş yaşama ve eşitliğe inanmak gerektiğini vurgulayan Taşdelen, "Zulüm, laik ve çağdaş yaşamdan uzaklaştıkça olur. Mustafa Kemal aydınlığını hissedenler; rehberi bilim, önderi Atatürk olanlar bunları yaşamaz" dedi.

"Eşitlik için çalışıyoruz"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Taşdelen, kadının ve erkeğin eşit olduğu, çocukların kişilik gelişimlerinde kendilerini özgür hissettiği ailelerin varlığına katkı sunmak için çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"AÇEV ile birlikte düzenlediğimiz bu program sonucunda arkadaşlarımıza sertifika vermekten gurur duyuyorum. Programa katılan babaların, hayata eşitlikçi, sevgiye ve paylaşıma dayalı bir pencereden baktıkları inancındayım. Söz konusu eğitimleri ve eşitlikçi çalışmalarımızı sürdüreceğiz, ülkemizi yaşadığı girdaptan Mustafa Kemal aydınlığı, demokrasi, laik ve bilimsel eğitim kurtaracak."

AÇEV Ankara Temsilcisi Seda Yılmaz da söz konusu çalışmanın kişinin kendisine de yakın çevresine de katkı sağladığını belirterek, çalışmayı Çankaya Belediyesi ile sürdürecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

"Doğru bildiğimiz yanlışlar varmış"

Eşlerinin ve çocuklarının da yer aldığı törende konuşan yeni mezun babalar ise, eğitimin ardından doğru bildikleri yanlışlar olduğunu gördüklerini, çocuklara ve eşlerine olan davranışlarının değiştiğini belirtti.

AÇEV’in hazırladığı “Babalık Araştırması” kısa filminin de gösterildiği tören, Çankaya Belediyesi Temizlik İşçilerinin kurduğu “Grup Teneke”nin verdiği mini konserle sona erdi.

Babalar da sürece dahil

Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nde düzenlenen eğitimle, 3-6 ile 7-11 yaşları arasında çocukları olan babaların çocuk gelişimi konusunda bilgi edinmesi sağlandı. Çocuk yetiştirmenin sadece annenin işi olmadığının babaların da eşit bir şekilde sürece katılması gerektiğinin aktarıldığı eğitimde, farkındalık oluşturmak, çocuklarıyla zaman geçiren, onlarla ilgilenen, gelişimlerine katkıda bulunan baba olmanın önemini anlatmak amaçlandı.

Aile içi her türlü şiddetin önlenmesi, aile içinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, demokratik davranışların gelişmesinin amaçlandığı eğitim, şiddet içeren davranışların değiştirilmesini, çocuk ihmal ve istismarının önlenmesini, babaların çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmasını da hedefledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23