• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Can damarından yara alan Selman'dan Aramco açıklaması

Yeniakit Publisher
2019-09-18 15:48:00 - 2019-09-18 15:49:54
Can damarından yara alan Selman'dan Aramco açıklaması

Aramco tesislerine İran destekli Husiler tarafından düzenlenen İHA'lı saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, yapılan saldırının, sabotaj karşısında uluslararası güvenlik ve istikrarı tehdit eden gerçek bir irade testi olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Aramco saldırısının uluslararası güvenlik ve istikrarına büyük tehdit olduğunu belirtti.

Güney Kore'ye işbirliği teklifi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Aramco tesislerine yapılan saldırının, sabotaj karşısında uluslararası güvenlik ve istikrarı tehdit eden gerçek bir irade testi olduğunu vurguladı. Görüşmede, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, dünya ekonomisini ve enerji arzını etkileyen Suudi Arabistan’daki enerji tesislerine yapılan saldırıları kınadı. Prens Selman'ın ayrıca, Güney Kore’ye hava savunma konusunda işbirliği teklif ettiği kaydedildi.

"Her an yeniden saldırabiliriz"

Aramco’ya ait iki tesise Cumartesi günü insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlenmesi sonucu yangın çıkmıştı. Husiler ise saldırıları üstlendiğini ve her an yeniden saldırabileceklerini duyurmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kjhg

iyi olmuş husiler vurmuştur ben bu dünya ve türk medyalarını türk gazetelerinide anlamıyorum ab daha önce husiler ensarullah ve yemen ordusu ortak füzeler geliştirip arap emirliklerini arabistanı 1500km öteden vurdular daha önce bunları yemen ordusu ensarullah husiler yaptı ama şimdi sanki yeni birşey ilke defa gerçekleşiyomuş gibitürk medyaları türk gazeteleri dünya medyaları abd iran arasında bu hareretli günlerde savaş çıkarmak için ellerinden geleni ballandırmayı yapıyorlar 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23