• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Camiler Ramazan öncesi temizleniyor

Yeniakit Publisher
2018-05-11 16:52:00 -
Camiler Ramazan öncesi temizleniyor

Ramazan ayı öncesi halkın daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ibadet edebilmesi için şehirlerde temizlik çalışması başlatıldı.

Vatandaşların cami avlularına kadar taşan ibadetlerini daha rahat, huzurlu ve temiz bir şekilde gerçekleştirebilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, 16 Mayıs’ta başlayacak olan Ramazan ayı öncesi başkentteki cami içlerinde ve çevresinde ayrıntılı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.

Temizliğe Hacı Bayram Veli Camii ve çevresinden başlandı. Ramazan aylarında Hacı Bayram’da yaşanan yoğunluk sebebiyle ozon katkılı dezenfekte aracıyla yoğun bir temizlik yapıldı.

Çalışmalar, Millet Camii ve Melike Hatun Camii gibi yoğun ilgi gören ibadethanelerde devam edecek.

Büyükçekmece Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçe genelindeki camilerde temizlik çalışması başlattı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Belediye tarafından bir yandan temizlik yapılırken, bir yandan da ibadethanelerin eksiklikleri de gideriliyor.

Belediye’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü, halkın daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini sürdürmesi için camilerin halılarını süpürülerek dezenfekte ediyor. Ayrıca, duvar, kapı, pencere ve camlar da büyük bir titizlikle temizleniyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçe genelindeki ibadethanelerin periyodik olarak temizlendiğini söylüyor.

"Vatandaşlarımızın manevi duygularını yoğun olarak yaşadığı Ramazan ayında camilerimizin pırıl pırıl olması için temizlik çalışmalarımıza hız verdik. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Kaynak: İHA 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23