• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Büyükçekmece'de olaylı yıkım! Polislere saldırdılar

Yeniakit Publisher
2018-07-03 13:13:00 -
Büyükçekmece'de olaylı yıkım! Polislere saldırdılar

Büyükçekmece Türkoba Mahallesi'nde sabah saatlerinde kaçak olduğu belirlenen bazı evlerin yıkımına başlanıldı. Yıkım esnasında polise taş ve sopalarla saldırıda bulunan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Büyükçekmece Tepecik Çayırlar mevkiinde 13 kaçak yapının yıkımı için sabah saatlerinde harekete geçen belediye ekipleri mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Bunun üzerine olay yerine çağırılan çevik kuvvet ekibinin uyarılarına taş ve sopalarla karşılık veren mahalle sakinlerinden çok sayıda kişi gözaltına alınırken, çıkan olaylarda 4 polis de hafif şekilde yaralandı. 

Olay, saat 11.30 sıralarında Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Tepecik Çayırlar mevkiinde meydana geldi. Bölgedeki kaçak yapılaşmaya karşı 24 saat nöbet sistemiyle mücadele veren Büyükçekmece Belediyesi imar müdürlüğü ve zabıta müdürlüğü ekipleri kaçak inşaatları önce tek tek tespit etti. 

Kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyen Büyükçekmece Belediyesi ekipleri sabah saatlerinde mahalleye gelerek, 13 kaçak yapıyı yıkmak için çalışmalara başladı. Bunun üzerine evlerini yıktırmak istemeyen mahalle sakinleri belediye ekiplerine taş ve sopalarla saldırdı. Konunun polis ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis, uyarılarına taş ve sopalarla karşılık veren mahalle sakinlerine biber gazı sıkarak müdahalede bulundu. Çıkan arbedelerde çok sayıda kişi gözaltına alınırken, 4 polis de atılan taşlardan dolayı vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. 

EVİNİ YIKTIRMAMAK İÇİN KEPÇENİN ÜZERİNE ÇIKTI 

Gözaltı işlemlerinden sonra ise belediye ekipleri önceden belirledikleri 13 kaçak yapının yıkımına başladı. Bu esnafa evi yıkılmasın diye evinin çatısına çıkan bir vatandaş, yıkım aracının kepçesinin içerisini atladı. Polis ekiplerinin güçlükle kepçenin içerisinden aldığı vatandaş, ekipler tarafından gözaltına alındı. Bu esnada bazı mahalle sakinleri sinir krizi geçirdi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23