• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eşyalara bulaşan Japon yapıştırıcı nasıl çıkarılır?

Yeniakit Publisher
2018-05-18 13:52:00 - 2018-05-18 13:52:58
Eşyalara bulaşan Japon yapıştırıcı nasıl çıkarılır?

Malzemeleri sağlam bir şekilde yapıştırmak için kullanılan Japon yapıştırıcıları güçlü sabitleme özellikleri ile bilinirler. Ancak ellere, kıyafetlere döküldüğünde istemeyen görüntülere sebep olur ve kolay kolay çıkmazlar.

ELLERDEN JAPON YAPIŞTIRICISINI ÇIKARMAK İÇİN:

Ellere bulaşan Japon yapıştırıcısı etkili bir çözücü olan asetonla kolaylıkla çıkarılabilir. Bunun için yapıştırıcı bulaşan bölgeye birkaç damla aseton damlatılır. Deriye zarar vermemek için o bölge yavaşça ovalanır. Aseton cildin doğal yağ dengesini de etkileyeceğinden asetonla Japon yapıştırıcısını çıkarıldıktan sonra bölge yıkanarak nemlendirici sürülür.

Ancak yapıştırıcı vücudun dudak gibi hassas bir bölgesine sıçradıysa aseton kullanmamak gerekir. Bu durumda bol su ile dudaklar yıkanır.
Japon yapıştırıcısı gözlere sıçramışsa bol su ile yıkadıktan sonra bir doktora başvurmak uygun olacaktır.

KIYAFETLERDEN JAPON YAPIŞTIRICISINI ÇIKARMAK İÇİN:

Japon yapıştırıcısının döküldüğü bölgeye bir miktar sentetik tiner dökülür. 5-10 dakika beklenir ve kıyafet durulanır. Bunun yerine makineye atarak yıkanabilir. Lekenin çıktığı görülecektir. Ancak dikkat edilmesi gereken selülozik değil sentetik tiner kullanmaktır. Selülozik tiner kumaşa sentetiğin aksine daha çok zarar verir. Hatta kumaşın parçalanmasına sebep olabilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Aseton da aynı şekilde kullanılabilir. Ancak asetonun kıyafete zarar vermediğinden emin olmak için bir parça beyaz renk, temiz bir beze aseton dökerek kıyafetin ya da kumaşın tersinden silmek denenebilir. İşe yaramıyorsa sentetik tiner tek çare olacaktır.

HALI VE KOLTUK GİBİ EŞYALARDAN JAPON YAPIŞTIRICISINI ÇIKARMAK İÇİN:

Japon yapıştırıcısı dökülen bölge kıyafette olduğu gibi asetonla silinir. Ancak direkt üzerine sürmek gerekir. Fakat halının ya da koltuğunun rengini açmamasına dikkat edilir. Ardından bol soğuk su ile durulanır. Selülozik tiner uygulaması da denenebilir.

Yapıştırıcı dökülmüş bölgeye bir miktar karbonat döküp üzerine limon sıkarak çıkarmak da denenebilecek yöntemler arasındadır. Birkaç dakika beklettikten sonra gerekirse kabaran leke diş fırçası yardımıyla ovarak çıkarılır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23