• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘‘ Bu kurban, kardeşinle ol! ’’

Yeniakit Publisher
2019-08-07 11:40:00 -
‘‘ Bu kurban, kardeşinle ol! ’’

Çare Derneği her sene olduğu gibi bu kurban bayramında da faaliyetlerine devam ediyor.

Dünyada birçok gönül coğrafyasına ulaşan, farklı iklimlerdeki mazlum ve yoksul insanlara açtığı su kuyularıyla, ramazan ve kurban faaliyetleriyle, eğitime verdiği önemle umut olmayı hedefleyen Çare Gönüllüleri, bu kurban bayramındada Afrika, Asya ve Uzakdoğu bölgeleri olmak üzere toplam 16 ülkede kurban organizasyonları gerçekleştirecek. Binlerce kurbanımilyonlarca yoksulun sofralarına ulaştıran Çare Derneği, geçtiğimiz sene 13 ülkede gerçekleştirdiği kurban organizasyonuyla milyonlarca mazluma ulaşmanın sevincini yaşamıştı.

10 yıldır ‘‘Biz sadece vesileyiz!’’ sloganıylakurban faaliyetlerini gerçekleştiren Çare Derneği’nin öne çıkan özelliği ise kesilen kurbanların, görsel ve/veya video şeklinde hayırseverlerle ismen paylaşmasıdır. Çare Derneği’nin bu bayram belirlemiş olduğu kurban hisse bedeli yurt dışı 480 TL yurt içi 950 TL’dir. Vekâlet yoluyla kurbanlarını bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban faaliyetleri için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecek.Çare Derneği, 4 kıtada muhtaçlara ve yetimlere maddi manevi yardımları da ulaştıracak. Bu yıl kurban faaliyetleriplanladığı ülkeler şunlardır:

Türkiye, Filistin, Yemen, Afganistan, Pakistan, Kenya, Uganda, Kamerun, Çad, Burkina Faso, Tanzanya, Somaliland, Arakan, Filipinler, Gana ve Etiyopya.

Çare Derneği’nde adım adım kurban kesimi şu şekildedir:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1- Kurbanlarını muhtaç kardeşlerine vekâlet yoluyla gönderen gönüllülerimiz, kurban bedellerini Çare Derneği’nin banka hesap numaralarına havale, kredi kartı , posta çeki ile veya  bizzat vakıf  merkezimize gelerek elden, internet üzerinden online bağış veya telefon aracılığıyla  ulaştırırlar.

2-Kurbanlıklar, Çare Gönüllülerince çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır.

3- Bayram namazının ardından adına kurban kesilecek hayırsever kişilerin isimleri tek tek okunarak İslami usullere uygun kesilir. Kesilen kurbanlar gönüllü gözlemcilerimiz tarafından ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.

4- Temsilcilerimizden gelen kesim onayı ile hisse sahipleri kısa mesaj yoluyla bilgilendirilir.

5- Hisse sahiplerine, kurban kesimlerine ait görüntülere ulaşabilecekleri link uzantısı vakfımız tarafından iletilir.

Siz de göndermiş olduğunuz yardımlar ile milyonlarca mazlumun ihtiyacına vesile olabilirsiniz…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mustafa

EVET BU KURBAN KARDEŞLERİMLEYİM. MAHALLEMDEKİ FAKİR KARDEŞLERİMLE KURBANI PAYLAŞACAĞIM. ÇÜNKÜ ALLAH BANA VE TÜM MÜMİNLERE İLK ÖNCE YANINDAKİ FAKİR MÜSLÜMAN KARDEŞİN İÇİN NE YAPTIN DİYECEK. UGANDADAKİ İÇİN DEĞİL. MÜSLÜMAN YANINDAKİ MÜSLÜMANDAN SORUMLUDUR. KITALA ARASI MÜSLÜMANLAR İÇİN DEVLET EL ATAR. SOYGUNCU VAKIFLAR KURBAN İŞİNE EL ATALI MAHALLEMDEKİ GARİBAN MÜSLMAN DAHA ÇOK AÇ KALDI. ESKİDEN ÜÇ DÖRT KİLO ET GELEN EVLER ŞİMDİLERDE 250GR ET GİRERSE MİLLET SEVİNÇTEN BAYRAM EDİYOR. BİR YANDAN VAKIFLAR BİR YANDAR TARİKATLAR ÖBÜR YANDAN DOMUZ CU MİGROS VE CARFOUR KURBAN BAYRAMINI TALAN EDİYOR. YETMEZMİŞ GİBİ SABAH AKŞAM DİNİMİZE SÖVEN KEMALİST TARİKAT VE VAKIFLARDA KENDİNE PAY KAPIYOR. BU NASIL KURBAN BAYRAMI OOLUYOR ŞAŞIYORUM. EY ÜMMETİ MUHAMMED SİZE PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED,İN SÖZÜNÜ HATIRLATIYORUM. ''EY KIZIM FATIMA KALK KURBANININ BAŞINDA DUR. '' NEYMİŞ KURBANININ BAŞINDA DURACAKMIŞSIN. PEKİ MAZERETİ OLMAYIPTA BAYRAMI TATİLE ÇEVİRİP ÇIPLAKLAR KAMPINA KOŞUP CİNSEL ORGANLARINI BİR AVUÇ BEZLE KAPATAN ZİHNİYET YA KURBAN KESMEYİN YADA KURBAN KESİYORSANIZ BU ŞEREFSİZLİKTEN UZAK DURUN. KURBAN BAYRAMI YARDIMŞLAŞMA ADINA ÇOK ÖMENLİ BİR GÜNDÜR BU GÜNLER TATİL DEĞİL SEVAP GÜNLERİDİR. KURBANINIZI KENDİNİZ KESİN YADA KESİLİRKEN BAŞINDA DURUN. KURBAN BİRİLERİNE SEN YAP KOLİLE NEREYE GİDERSE GİTSİN MESULİYET BENDEN GİTSİN BAYRAMI DEĞİLDİR.TATİL YADA GEZME BAYRAMI HİÇ DEĞİLDİR. ADAM KOMŞUSU AÇ SOMALİYE KURBAN YOLLADIM DİYOR. BİZ KOMŞUSU AÇKEN YATAN MİLLET DEİLDİRK. NE OLDUDA BÖYLE OLDUK. YANIMDAKİ MÜSLÜMAN AÇ OLACAK BEN RAHAT OLACAM ÖYLEMİ. SOMALİDEKİ MÜSLÜMANA BİLE GİTMEYEN KURBANLARDAN BU MİLLET O KADAR MEMNUNKİ BUNLAR FETÖCÜ ALÇAKLARI ÇOK ÇABUK UNUTMUŞLAR. BİR KOYUNU YÜZ KİŞİ ADINA KESENLERİ ÇOK ÇABUK UNUTMUŞLAR. ÖNCE FAKİR MÜSLÜMAN KOMŞUN SONRA SOMALİ YADA AFRİKA FİLİSTİN. AYRICA ORAYA YOLLAMAN İÇİN ÖNCE BRUDA KES SONRA ARTAN PARAN VARSA İKİNCİYİ OARAY BAĞIŞLA BANA KALSA ONUDA BURDA KESKİ MÜSLÜMAN KOMŞUN AÇ KALMASIN VEBALE GİRMNE. UYMA TARİKATÇILARA UYMA MİGROSA CAROURA YADA KEMALİST DERNEKLERİN YALANLARINA. ONLARIN DİNİ YOKTUR ANCAK BOŞ KASALARI VARDIR DOLDURMAK İÇİN. AHİRETTE KURBAN OLMAK İSTEMİYORSAN KURBANININ BAŞINDA DUR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23